Εκδήλωση μνήμης

24 Σεπτεμβρίου, 2015 07:53 Επιμέλεια: /

basiliki mnimio germanoi 4_DCE

Ένα από τα ειδεχθέστερα  εγκλήματα  πολέμου  των γερμανικών ναζιστικών  δυνάμεων  κατοχής  1941- 1944  είναι αναμφίβολα  και η εκτέλεση  των 32 Βασιλικιωτών  στις 24 Σεπτεμβρίου  1944 στην θέση «Προφήτης Ηλίας»  Καλαμπάκας .

Και είναι  ένα από τα πολλά  εγκλήματα  της ναζιστικής  θηριωδίας  που  χαρακτηρίστηκαν  απλά  εγκλήματα  πολέμου χωρίς  αυτοί που τα  δημιούργησαν  να τύχουν των επιπτώσεων από την  παγκόσμια πολιτισμένη κοινότητα  πέρα από κάποιους ψιθύρους που καταγράφτηκαν .

Όμως ο τρόπος που λειτούργησαν οι ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις σε βάρος αμάχων που δεν έφταιγαν σε τίποτα και κυρίως ο τρόπος εκτέλεσης των  23  πατριωτών δείχνει το ειδεχθές  που ακόμα και σήμερα ζητά δικαίωση  μάσα από την διεκδίκηση  αποζημιώσεων που  το σημερινό Γερμανικό κράτος οφείλει στην Ελλάδα . Τη μόνη χώρα που λεηλατήθηκε  και καταστράφηκε ολοσχερώς και δεν αποζημιώθηκε !!!

Πέραν τούτο εμείς οφείλουμε αυτά να τα διατηρήσουμε ζωντανά στην συλλογική μας μνήμη ώστε να μείνουν στην ιστορία ως ειδεχθή εγκλήματα πολέμου γι΄ αυτό και η εκδήλωση   μνήμης  που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος της Τ.Κ. Βασιλικής , έχει νόημα .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.