Εκ΄ του προχείρου !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Μαΐου 2017, 08:44

Ο αρμόδιος Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες το διαψεύδουν . Ομοίως και οι τοπικοί κυβερνητικοί κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι . Ωστόσο μόλις την προηγούμενη βδομάδα χωματουργικά μηχανήματα εθεάθησαν στον ιδιωτικό χώρο  , που φέρεται να  νοικιάστηκε από κάποια Μ.Κ.Ο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και διαμόρφωσης Hot Spots .

Ο Δήμαρχος προσπαθεί να καταλάβει αν αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα κατ΄ αρχήν και στη συνέχεια  να ασκήσει  τα δέοντα  ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση  μουσουλμάνων προσφύγων κάτω από το μοναστικό κέντρο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ .Η  τοπική κοινωνία , από την άλλη , παρακολουθεί χωρίς να ξέρει πώς να τοποθετηθεί  και τι να πράξει . Η τοπική αγορά μέσα στις αναδουλειές  της κρίσης  μάλλον , ως άλλος Οδυσσέας , ζαλίζεται από τις  ηδύλαλες  μουσικές των σειρήνων .

Αυτήν , λίγο πολύ , είναι η εικόνα που καταγράφεται με το φερόμενο Hot Spots  στην Καλαμπάκα . Τι δείχνει αυτή η κατάσταση ; Ότι ως κράτος , ως κοινωνία , ως πολιτεία , γενικότερα , εξακολουθούμε να  λειτουργούμε εκ του προχείρου . Στο γόνα κυριολεκτικά και μάλιστα για θέματα που άπτονται της ίδιας μας της ύπαρξης ως έθνους .

Η  κυβέρνηση ,  στην προκειμένη περίπτωση , ενεργεί τυφλά , αγόμενη και φερόμενη  από  τις συμφωνίες που έχει υπογράψει  με  τους θεσμούς  και τις υποχρεώσεις  που έχει αναλάβει στο μεταναστευτικό  αντί οικονομικού τιμήματος  που έλαβε  για λογαριασμό της χώρας προκειμένου να φιλοξενήσει μετανάστες . Εξ΄ αυτού και προκειμένου να μην εκτεθεί λειτουργεί εκ του προχείρου  , πότε ενεργώντας  αυτοβούλως χωρίς να ρωτά κανέναν και κυρίως χωρίς να συνεργάζεται με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης . Συνομιλητές της οι διάφοροι επιτήδειοι  των υποτιθέμενων  Μ.Κ.Ο που αλωνίζουν την χώρα φυσικά επιχειρώντας με χρήματα της Ε.Ε .

Σχέδιο , στρατηγική , προγραμματισμός , συνεργασία  , διαβούλευση  , έννοιες μάλλον άγνωστες  στην χάραξη και άσκηση πολιτικής  επ΄ αυτού του σοβαρού και λίαν ευαίσθητου  για το αύριο της χώρας ζήτημα .

Κάτω απ΄ αυτήν συλλογιστική  που διακρίνει την πολιτεία  μας , είμαστε ικανοί να φκιάσουμε Hot Spots  ακόμα και στην Ακρόπολη !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .