Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η διαπλάτυνση του δρόμου προς την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων

admin
admin
13 Φεβρουαρίου 2018, 12:28

Πράσινο φως από το Υπουργείο Πολιτισμού για την μελέτη «Συντήρηση – διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού για τις ανάγκες πυροπροστασίας του μνημείου», Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων, Δήμου Καλαμπάκας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η αρμόδια Υπουργός κα Κονιόρδου αποφασίζει : << Την έγκριση της μελέτης «Συντήρηση – διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού για τις ανάγκες πυροπροστασίας του μνημείου» Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων, Δήμου Καλαμπάκας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τους εξής όρους:

Να μη μετακινηθεί το υφιστάμενο τοιχίο στην αριστερή πλευρά της εισόδου της πύλης, διότι θα απαιτηθούν μεγάλης κλίμακας οικοδομικές εργασίες.

Να μη γίνει κανένας εκβραχισμός για την διαπλάτυνση του δρόμου.

Να γίνουν μόνο οι εντελώς απαραίτητες εκσκαφές για τη διαμόρφωση των κλίσεων, προκειμένου να αποτραπούν τόσο η πιθανή δημιουργία πρανών, όσο και οι εξ αυτών προκύπτουσες εργασίες συγκράτησής των.

Δεν επιτρέπεται η διέλευση τουριστικών λεωφορείων. Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.

Να τεκμηριωθούν φωτογραφικά όλα τα στάδια των εργασιών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του έργου. Τα σχέδια της διορθωμένης μελέτης να κατατεθούν στη ΔΒΜΑ για θεώρηση>>.

Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει τους Μοναχούς αλλά και τους επισκέπτες να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στο Μοναστήρι.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με σεβασμό προς το περιβάλλον και δη στον ιδιαίτερο χώρο των Μετεώρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .