Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Παραδοσιακών Πλεκτών στην Αχλαδέα

5 Ιουνίου, 2017 12:56 Επιμέλεια: /

zgoyralis moyseio 2017 (43)

Το  Λαογραφικό Μουσείο της Αχλαδέας λειτουργεί για Πέμπτη χρονιά φέτος , αλλά με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το Μουσείο  ξεκίνησε με πριν πέντε χρόνια με έκθεση φωτογραφίας , ακολούθησε την επόμενη χρονιά έκθεση κεντημάτων , έκθεση παραδοσιακών Υφαντών και τώρα Παραδοσιακών Πλεκτών.

Έτσι σήμερα στις 11 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης , παρουσία του ιδιοκτήτη κου Κώστα Σγουραλή.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αρκετοί είναι αυτοί  που το επισκέπτονται και εκπλήσσονται με τα εκθέματα.

Το μουσείο φιλοξενεί πληθώρα παραδοσιακών εργαλείων και ειδών , αλλά για φέτος περίοπτη θέση έχουν τα διάφορα Πλεκτά.

Ο κος Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι για αυτόν ήταν όνειρο ζωής η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μουσείου στην γενέτειρά του που είναι το χωριό Αχλαδέα στον πρώην Δήμο Χασίων. Ανέφερε ότι το μουσείο δεν είναι μακριά από τις μεγάλες πόλεις και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται. Ενημέρωσε ότι το μουσείο είναι καθημερινά ανοιχτό μέχρι και μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί.

Σήμερα στα εγκαίνια παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά και όχι μόνο, ενώ μέχρι το βράδυ θα περάσουν και άλλοι  πολλοί για να δουν τα εκθέματα που κατά γενική ομολογία ενθουσιάζουν.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε παραδοσιακός χορός από γυναίκες του χωριού , ενώ από την κα Χαραλαμπία προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.