Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Παραδοσιακών Πλεκτών στην Αχλαδέα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Ιουνίου 2017, 12:56

Το  Λαογραφικό Μουσείο της Αχλαδέας λειτουργεί για Πέμπτη χρονιά φέτος , αλλά με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το Μουσείο  ξεκίνησε με πριν πέντε χρόνια με έκθεση φωτογραφίας , ακολούθησε την επόμενη χρονιά έκθεση κεντημάτων , έκθεση παραδοσιακών Υφαντών και τώρα Παραδοσιακών Πλεκτών.

Έτσι σήμερα στις 11 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης , παρουσία του ιδιοκτήτη κου Κώστα Σγουραλή.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αρκετοί είναι αυτοί  που το επισκέπτονται και εκπλήσσονται με τα εκθέματα.

Το μουσείο φιλοξενεί πληθώρα παραδοσιακών εργαλείων και ειδών , αλλά για φέτος περίοπτη θέση έχουν τα διάφορα Πλεκτά.

Ο κος Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι για αυτόν ήταν όνειρο ζωής η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μουσείου στην γενέτειρά του που είναι το χωριό Αχλαδέα στον πρώην Δήμο Χασίων. Ανέφερε ότι το μουσείο δεν είναι μακριά από τις μεγάλες πόλεις και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται. Ενημέρωσε ότι το μουσείο είναι καθημερινά ανοιχτό μέχρι και μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί.

Σήμερα στα εγκαίνια παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά και όχι μόνο, ενώ μέχρι το βράδυ θα περάσουν και άλλοι  πολλοί για να δουν τα εκθέματα που κατά γενική ομολογία ενθουσιάζουν.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε παραδοσιακός χορός από γυναίκες του χωριού , ενώ από την κα Χαραλαμπία προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .