Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Παραδοσιακών Υφαντών στην Αχλαδέα – Θα λειτουργεί μέχρι τον Οκτώβριο

admin
admin
10 Μαΐου 2015, 21:30

Το  Λαογραφικό Μουσείο της Αχλαδέας λειτουργεί για Τρίτη χρονιά φέτος , αλλά με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το Μουσείο  ξεκίνησε με πριν τρία χρόνια με έκθεση φωτογραφίας , ακολούθησε την επόμενη χρονιά έκθεση πλεκτών και φέτος φιλοξενεί την έκθεση παραδοσιακών Υφαντών.

Έτσι σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης , παρουσία του ιδιοκτήτη κου Κώστα Σγουραλή.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αρκετοί είναι αυτοί  που το επισκέπτονται και εκπλήσσονται με τα εκθέματα.

Το μουσείο φιλοξενεί πληθώρα παραδοσιακών εργαλείων και ειδών , αλλά για φέτος περίοπτη θέση έχουν τα διάφορα υφαντά.

Ο κος Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι για αυτόν ήταν όνειρο ζωής η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μουσείου στην γενέτειρά του που είναι το χωριό Αχλαδέα στον πρώην Δήμο Χασίων. Ανέφερε ότι το μουσείο δεν είναι μακριά από τις μεγάλες πόλεις και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται. Ενημέρωσε ότι για την φετινή χρονιά το μουσείο θα είναι καθημερινά ανοιχτό μέχρι και τον Οκτώβριο και θα μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί.

Σήμερα στα εγκαίνια παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό αλλά και μέχρι το βράδυ πέρασαν πολλοί για να δουν τα εκθέματα που κατά γενική ομολογία ενθουσιάστηκαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .