Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Παραδοσιακών Υφαντών στην Αχλαδέα – Θα λειτουργεί μέχρι τον Οκτώβριο

10 Μαΐου, 2015 21:30 Επιμέλεια: /

DSC_2275_DCE

Το  Λαογραφικό Μουσείο της Αχλαδέας λειτουργεί για Τρίτη χρονιά φέτος , αλλά με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το Μουσείο  ξεκίνησε με πριν τρία χρόνια με έκθεση φωτογραφίας , ακολούθησε την επόμενη χρονιά έκθεση πλεκτών και φέτος φιλοξενεί την έκθεση παραδοσιακών Υφαντών.

Έτσι σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης , παρουσία του ιδιοκτήτη κου Κώστα Σγουραλή.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αρκετοί είναι αυτοί  που το επισκέπτονται και εκπλήσσονται με τα εκθέματα.

Το μουσείο φιλοξενεί πληθώρα παραδοσιακών εργαλείων και ειδών , αλλά για φέτος περίοπτη θέση έχουν τα διάφορα υφαντά.

Ο κος Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι για αυτόν ήταν όνειρο ζωής η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μουσείου στην γενέτειρά του που είναι το χωριό Αχλαδέα στον πρώην Δήμο Χασίων. Ανέφερε ότι το μουσείο δεν είναι μακριά από τις μεγάλες πόλεις και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται. Ενημέρωσε ότι για την φετινή χρονιά το μουσείο θα είναι καθημερινά ανοιχτό μέχρι και τον Οκτώβριο και θα μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί.

Σήμερα στα εγκαίνια παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό αλλά και μέχρι το βράδυ πέρασαν πολλοί για να δουν τα εκθέματα που κατά γενική ομολογία ενθουσιάστηκαν.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.