Έφυγε ένας ιδεολόγος αγωνιστής !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Μαΐου 2020, 13:33

Εν μέσω πανδημίας  που μας υποχρεώνει σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και λειτουργίες πληροφορήθηκα το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του εξ΄ Αγίου Δημητρίου (Τσούγκουρο) Χασίων καταγόμενου φίλου Νικόλα Τσιάρα .

Όταν ένας άνθρωπος φεύγει από την ζωή συνηθίζεται να εκφωνείται επικήδειος λόγος σχετικά με την ζωή , τη δράση και την προσφορά του . Οι πρόγονοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι η αρετή, η τιμιότης και η προσφορά, πρέπει να βραβεύονται! Κι΄ αυτό γιατί όπου βραβεύεται η αρετή, εκεί ξεφυτρώνουν άριστοι άνθρωποι και η κοινωνία προοδεύει προς το καλύτερο.

Ο Περικλής στον επιτάφιο αναφέρει «οίς γάρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες αναφύονται». Και επειδή ο εκδημήσας Νίκος στο πέρασμά του από την ζωή υπήρξε ένας αξιόλογος άνθρωπος , γεμάτος αγωνιστικότητα , προσφορά και καλοσύνη, συμβάλλοντας στην πρόοδο του τόπου μας και της τοπικής κοινωνίας , αξίζει να πούμε δύο λόγια στη μνήμη του , αντάξια αυτής της προσφοράς του .

Ο εκλιπών ήταν αληθινά ένας αξιόλογος άνθρωπος και αγωνιστής της ζωής που πάλεψε σκληρά  μέσα από την δουλειά για να επιβιώσει και να προκόψει . Τούτα εδώ τα χώματα της Χασιώτικης γης τα σμίλευσε με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου του παλεύοντάστα νυχθημερόν .

Τον Νικόλα τον γνώρισα στα νεανικά του χρόνια μέσα από την συμπόρευσή μας στα μεγάλα ιδανικά και αξίες που ενσάρκωνε η μεταπολίτευση  και κυρίως η κοινωνική απαίτηση για  αλλαγή . Βαθειά ιδεολόγος , πιστός στις αξίες του σοσιαλισμού , της κοινωνικής δικαιοσύνης , της Δημοκρατίας , της προόδου , της ελευθερίας , αγωνίστηκε τίμια και ειλικρινά για την επικράτησή τους μέχρι το τέλος της ζωής του . Παρά τις απογοητεύσεις από τα πισωγυρίσματα , τις υπαναχωρήσεις και την αλλοίωση που υπέστησαν αυτές οι αξίες , εκείνος , έμεινε πιστός και ακλόνητος , ιδεολόγος αγωνιστής και ποτέ δεν τα διαπραγματεύτηκε για ίδιον όφελος και ποτέ δεν τα πρόδωσε .

Προπέμποντάς τον σήμερα με βαθειά θλίψη και στεναγμό στο τελευταίο του ξόδι , ενθυμούμαι  τις συζητήσεις μαζί του που ήταν ευχάριστες άλλα και ωφέλιμες, διότι ήταν  θετικός άνθρωπος , κοινωνικός  και είχε άποψη κρυστάλλινη σε πολλά κοινωνικά θέματα. Το ύφος του πάντοτε χαρούμενο , χαμογελαστό και τα αισθήματά του πάντα φιλόξενα . Από το μαγαζί του , εκεί στην πλατεία του χωριού του , ποτέ δεν έφευγες ακέραστος.  Δεν έκανε ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις και ο λόγος του πλημμυρισμένος με λογική και επιχειρήματα , σοφός  και μετρημένος και το βλέμμα του ήρεμο, σε γέμιζε με σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Έφυγε νωρίς και άφησε στην οικογένειά του αλλά και σε όλους τους γνωστούς και φίλους του , στην Χασιώτικη κοινωνία γενικότερα , ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μια μεγάλη παρακαταθήκη . Έφυγε νωρίς δίνοντας σκληρή και άνιση μάχη !! Όμως δεν θα ξεχασθεί. Δεν θα τον ξεχάσουμε γιατί οι προσπάθειες και οι κοινωνικοί αγώνες που έδωσε στο πέρασμά του από τον προσωρινό τούτο κόσμο, δεν θα σβήσουν με τον θάνατό του. Πάντα θα τον ενθυμούμαστε όρθιο , αγωνιστή και αθεράπευτα ιδεολόγο .

Καλό ταξίδι φίλε Νικόλα !!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .