Το ευθυμογράφημα της εβδομάδος Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Ιανουαρίου 2019, 08:28

Καλημέρα…αααα !!! Τί μου γλυκοπικροφκιάνετε ; Πιστεύω καλά σε γενικές γραμμές . Δε λέω ο καθένας σας μπορεί να έχει βάσανα , μπορεί να τον απασχολούν πολλά , μπορεί να είναι αγανακτισμένος με πολλά και με πολλούς ή με όλους και με όλα , που λέει ο λόγος , ακόμα ,αλλά δε μπορούμε να πούμε ότι έπεσε ο ουρανός και μας πλάκωσε !! Δόξα τον Κύριο , καλά είμαστε . Άλλωστε το Άγιο Δωδεκαήμερο που περάσαμε φρόντισε για όλα . Ακόμα και για την ψυχολογική μας ευεξία .
Αγαπητοί μου , αυτό ήταν , πέρασαν και οι γιορτές !! Καλά ήτανε , κόσμος ήρθε πολύς , οι δικοί μας οι άνθρωποι μας επισκέφθηκαν για να συνεορτάσουμε ομού το Άγιο Δωδεκαήμερο και φωτισμένοι ποια από τα Άγια Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των υδάτων , οδεύουμε ακάθεκτοι προς τας εκλογάς να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να κάμωμε σωστές επιλογές .
Που λέτε αγαπητοί μου , αυτές τις μέρες των εορτών συνέβησαν πολλά παράξενα και προσωπικά γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες σε μερικά εξ΄ αυτών ένα εκ των οποίων θα σας το διηγηθώ καθώς είναι και για γέλια αλλά και για κλάματα .
Λοιπό…οοον … Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων μεσημέρι . Το κέντρο της πόλεώς μας πήχτρα από κόσμο που έψαχνε γιατάκι να κάτσει να απολαύσει τον καφέ του . Εις μάτην όμως . Όπου και να έμπαινε έτρωγε πόρτα καθώς τα καφέ ήταν φίσκα . Άνοιγαν την πόρτα , έβαζαν μέσα το κεφάλι και τραβιόνταν απότομα απογοητευμένοι μουρμουρίζοντας διάφορα .
_Την ατυχία μου μέσα γαμώτο , βλαστήμησε κάποιος εξ΄ αυτών ο οποίος εισερχόμενος φουριόζος στο εσωτερικό , περιχαρείς ότι θα βρει καρέκλα να καθίσει και θα απολαύει τον καφέ του , απότομα συννέφιαζε και πισωγυρνούσε ψιθυρίζοντας την παραπάνω φράση . Γυρίζοντας δε στην παρέα του, κάνανε πηγαδάκι για να αποφασίσουν την παραπέρα πορεία τους.
_Σας είπα , μη φύγουμε από Τρίκαλα , όχι εσείς , Καλαμπάκα , Μετέωρα . Ορίστε τώρα καθίστε στο κρύο να μάθετε , σχολίασε ένας εξ΄ αυτών ακούγοντας τον άλλον να γυρίζει πίσω και να τους αναγγέλλει ότι δεν πέφτει καρφίτσα μέσα .
_Δικέ μου , τί να κάνω να κάτσω Τρίκαλα . Χωρίς Τσιγάρο ; Δεν άκουσες τί μας είπαν ; Συνέχισε να λέει μια ευτραφής κυρία .
_Δεν άκουσα , τί σας είπαν ;
_Τσιγάρο , λέει , γοκ . Άμα θέλετε τσιγάρο πάτε Καλαμπάκα , απάντησε η ευτραφής κυρία η οποία κάπνισε αρειμανίως βγάζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα σύγνεφο καπνού .
_Είπαν έτσι αλήθεια ;
_Ά…αααα , μη μου τη λες τώρα και τ΄ άχω πάρει !!! Άντε μην την πληρώσεις εσύ τώρα , συμπλήρωσε αγριεμένη η εν λόγω κυρία πετώντας νευρικά τη γόπα στο δρόμο πατώντας στην , όπως οι παλιοί , με την άκρη του ποδιού της .
_Φιλενάδα , ο άνθρωπος ζητούσε τσαμπουκά , αλλά του την χάρισα , επενέβη μια νεαρά της παρέας που όση ώρα διαδραματίζονταν τα διαλαμβανόμενα μασούσε μια τσίχλα πετάγοντας κάθε τόσο φουσκάλες ενώ με το χέρι της έκανε μπούκλες τα μακριά μαλλιά της.
_Καλά εγώ που ήμουν ; Αναρωτήθηκε ο νεαρός που είχε εισέλθει στο καφέ και επέστρεψε πίσω για να αναγγείλει τα δυσάρεστα στην παρέα .
_Δεν ξέρω που ήσουν . Πάντως εκεί δεν ήσουν , τον πρόκανε μια ετέρα νεαρά που όλη την ώρα πατούσε με τα δύο δάκτυλα των χεριών της τα κουμπιά του κινητού της που σχεδόν το είχε χώσει στο πρόσωπό της .
_Μπορεί , δε λέω το αντίθετο γιατί μιλούσα με τον Νώντα , απάντησε ο εν λόγω νεαρός.
_Και τώρα τί κάνουμε ; Τα γυρίσαμε όλα και θέση δε βρήκαμε . Φεύγουμε ;
_Και που να πάμε , πίσω Τρίκαλα ;
_Όχι , εγώ Τρίκαλα δε ματαξαναγυρίζω . Πάμε Μέτσοβο , συμπλήρωσε η πρώτη νεαρά .
_Και γω Τρίκαλα λέω όχι . Πάμε Περτούλι , πρότεινε η ετέρα νεαρά .
_Πως σ΄ ούρθε τώρα αυτό δικιά μου ;
_Έριξα μια ιδέα , κακό είναι ;
_Είπαμε να πετάμε τούβλα , αλλά όχι κοτρώνες ; Συμμαζέψου δικιά μου ;
_Καλά εγώ είπα , τώρα άμα δε θέλετε εσείς αλλάζει το πράγμα . Εγώ πάντως θέλω να κάτσω , κουράστηκα να κόβω βόλτες . Άσε που βλέπω τους βράχουςε από πάνω μου και φοβάμαι μη μας έρθει κανένας στο κεφάλι , συμπλήρωσε .
_Έ…εεε , έ…εεεε , ίζι μπόϊ ….
_Καλά , εγώ σας είπα . Τώρα άμα η παρέα λέει όχι , εντάξει , μέσα είμαι , συνέχισε να λέει η νεαρά φανερά απογοητευμένη και κουρασμένη .
Στο μεταξύ η πόρτα του καφέ άνοιξε για να εξέλθουν κάποιοι θαμώνες . Έ, δεν πρόκαναν να βγουν οι άνθρωποι και ντύριασαν μέσα πέντε – έξι φρακάροντας την πόρτα .
_Ώ…ωωωχχ , ποιος κιαρατάς με πάτησε τον κάλο , ακούστηκε να σκούζει κάποιος στεκάμενος αλλά πελεκάνος , στο ένα πόδι .
_Μάγκα συγνώμη αλλά πρόκανα , βρήκε να πει ο πρώτος προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει το κασκόλ του από το χέρι ενός άλλου που σαστισμένος προσπαθούσε να καταλάβει πως βρέθηκε με κασκόλ και δυο σκούφους στα χέρια .
_Τί προηγείσαι ρε μάγκα με δουλεύεις ; Εμείς προηγούμαστε . Ξέρεις πόση ώρα ξεροσταλιάζουμε έξω ν΄ αδειάσει τραπέζι ; Απάντησε ο άλλος .
_Τώρα πως το βλέπεις , να σε πλακώσω ;
_Για έλα , για έλα να δοκιμάσεις , απάντησε ο άλλος υψώνοντας τα χέρια σε στάση του μπόξ .
_Ίζι , ίζι μπόϊς , άγιες μέρες που είναι , παρενέβη ο σερβιτόρος που εν τω μεταξύ είχε πάρει μάτι το τί εξελίσσονταν μπροστά στην πόρτα του μαγαζιού .
_Δε μας χέζεις και σι δικιέ μου με το παλιοτζαντήρι σου … , άϊ σιχτίρ , ποια . Ένα καφέ είπαμε να πιούμε και μας ήπιε , βλαστήμησε ο νεαρός της παρέας και γύρισε πίσω .
_Μα…αααα , εγώ να βοηθήσω ήθελα , θα τ΄ ακούσω κιόλας ; Φώναξε ο νεαρός σερβιτόρος απαντώντας στον αλλόφρονα νεαρό .
_Μη μιλάς , μη λες κουβέντα γιατί τα πήρα άγρια τώρα , απάντησε ο νεαρός επισκέπτης καθώς πισωγυρνούσε .
_Τί λέει Μακούλι ; Σκούρα τα πράματα , έ ; Καφέ μάλλον θα τον απολαύουμε στο ύπαιθρο , ψέλλισε η νερά της παρέας .
_Θες καφέ ;
_Πεθαίνω για ένα καφέ .
_Πήγαινε μέσα , κάνε τα γλυκά μάτια στον νεαρό και βρες θέση , αλλιώς μη γυρίσεις πίσω , απαίτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .