Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Σάββατο 23 Μαΐου 2020 Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Μαΐου 2020, 08:21

Ν΄άμαστε πάλι όλοι μαζί…ιιιι !! Ναι φίλοι μου καλοί , ξανά- ανταμώνουμε πάλι στα καφέ και στους άλλους χώρους κοινωνικής συνάθροισης μια και από με μεθαύριο περνάμε στην μετά- κορονοϊό εποχή . Και έχουμε να πού…υυυμέ…εεε !! Και τί δεν έχουμε να λέτε . Έτσι είναι φίλοι μου και με το δίκιο μας αισθανόμαστε ότι επανερχόμαστε στη κανονικότητα , που ,εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται δεν είναι η κανονική κανονικότητα αλλά η νέα κανονικότητα μια και όπως καταλαβαίνει ο καθείς μας , πολλά πράγματα ακόμα δεν είναι όπως πριν . Όπως και να το κάνεις είναι κομμάτι διαφορετικά . Να , ας πούμε , χαιρετιέστε ; , Αγκαλιάζεστε ; Αλληλοασπάζεστε ; Δε νομίζω !! Έ, και μόνο αυτό λέει πολλά. Ότι δηλαδής , πολλά έχουν αλλάξει και εκείνος ο αυθορμητισμός που είχαμε στις επαφές και γενικότερα στην συμπεριφορά μας δεν είναι η ίδια με πριν . Αλλά εν πάση περιπτώσει απ΄το ολότελα καλή κι΄ η Παναγιώταινα» , που λέει και η λαϊκή ρήσης !! Τί να κάνουμε , ήταν να μας βρει κι΄ αυτό . Κι΄ αφού μας βρήκε , τί να κάνουμε θα το τραβήξουμε κι΄ αυτό . «Τί ρίχνει ο Θεός και δεν πίνει η γη» , δεν έλεγαν οι παλιοί ; Έ, θα το περάσουμε το λούκι . Τί να το περάσουμε , που το περάσαμε φίλοι μου !! Θα μου πείτε , ίζι μπόϊ…ιιις !! Ναι , σωστό κι΄ αυτό . Γιατί εκεί που λες –πάει , πέρασε κι΄ αυτό , σ΄ ούρχεται  μια ξανάστροφη και ξανά τα κεφάλια μέσα . Ά…αααα , φίλοι μου , αυτό σε μας εναπόκειται . Να προσέχουμε , να μην μπλατσιαζόμαστε  φέϊς του φέϊς κι΄ αρχίσουμε τα μάτσα μούτσα και τις χαιρετούρες , να κρατάμε τις αποστάσεις και γενικώς να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό . Και , που θα πάει , θα το ξεπεράσουμε κι΄ αυτό .

Αυτά για την επικαιρότητα…αααα !!

Τώρα , στα δικά μα…ααας !! Που λέτε τις προάλλες βγήκα κι΄εγώ στην πλατεία να ξεσκάσω απ΄την κελισούρα στο σπίτι . Έ, έκανα μια μεγάλη βόλτα διασχίζοντας την Τρικάλων μ έ…εεεεχρι στου Διβάνι και πίσω πάλι . Εδώ που τα λέμε φίλοι μου η Καλαμπάκα χωρίς τουρισμό , χωρίς ανοιχτά ξενοδοχεία , χωρίς ανοιχτά καφέ , εστιατόρια , είναι μια πόλη φάντασμα . Θα μου πείτε , με το δίκιο σας , _καλά βρε αδερφέ , σου λείπει η φασαρία , ο θόρυβος η πολυκοσμία ; Φίλοι μου , τί να σας πω αν δεν χάσεις κάτι που έχεις και θεωρείς δεδομένο , δεν μπορείς και να το εκτιμήσεις . Έ , ναι λοιπόν, μου λείπει όλο αυτό το νταβαντούρι . Βλέπεις καινούργια πρόσωπα , έστω και άγνωστα , ακούς κάτι διαφορετικό στις συζητήσεις των επισκεπτών , γίνεται όπως λέμε τζερτζελές από τον οποίο βγάζουμε και χρήματα . Έ, γιατί να μην μου αρέσει . Μ΄ αρέσει και το νοσταλγώ . Αλλά τί να κάνουμε , ο κινέζος μας έφερε τα πάνω κάτω και τα κάτω απάνω !!

Λοιπόν, στην επιστροφή προς το κέντρο λέω : _Δεν κάθεσαι λίγο στο παγκάκι να περάσει καμιά ωρίτσα και ν΄ αριβάρεις για μέσα ; Να μη σας τα πολυλογώ , σα να μου άρεσε η ιδέα και έπιασα ένα , Είχε ποια σουρουπώσει για τα καλά , κόσμο δεν είχε πολύ , η βραδιά καλοκαιρινή , ωραία ήταν . ‘Έ, εκεί που ήμουν βυθισμένος στις σκέψεις για το πως θα μπορούσε να είναι αυτή η πόλη και πως την καταντήσαμε , βλέπω ένα κοριτσομάνι , να πιάνει το διπλανό παγκάκι . Για να σα πως την αλήθεια , δαγκώθηκα , γιατί όσο και να το κάνεις , νέοι είναι , ενθουσιασμός στο φόρτε , πάει η  θαλπωρή , αλλά δεν είπα τίποτα συνεχίζοντας τις σκέψεις για την αισθητική του πολεοδομικού μας συγκροτήματος . Αμ΄δεν έτρωγα σ…. , με το συμπάθιο ; Ακούστε και πείτε μου σας παρακαλώ αν εγώ είμαι παράξενος και άδικος !!

_Τί έγινε δικιά μου ; Μούφα αυτό που μου είπες για τον δικό σου , λέει μία νεαρά.

_Τί μας λες ; Αλήθεια και μεγάλη . Η Βάσω ξέρει τί λέει , πάει να μου την κάνει γυριστή με την άλλη αλλά μη φάει , σερβίρεται γλαρόσουπα , απάντησε η άλλη .

_Έχουμε τίποτα που δεν ξέρω ; Ρώτησε ή άλλη .

_Άν έχουμε λέ..εεειιι !! Παπάδες έχουμε , συμπλήρωσε η άλλη .

_Για πες , για πές ; Επέμενε η φίλη της γέρνοντας το κεφάλι προς το στόμα της άλλης .

_Ένα σου λέω μόνο : Θα τον γ@@@@ω , απάντησε μεγαλοφώνως η άλλη .

_Έριξα ένα νεύμα , ψέλλισα κάτι , έτσι ασυναίσθητα καθώς μου βγήκε από μέσα μου και επανήλθα πάλι στις δικές μου σκέψεις που φυσικά δεν έμελε να ολοκληρωθούν ποτέ γιατί η συζήτηση της κοριτσοπαρέας δίπλα για τα γκομενικά , όπως έλεγαν , έπαιρνε διαστάσεις ροζ. Η αλήθεια είναι ότι έκανα την κίνηση να φύγω αλλά με καθήλωσε η παρέμβαση μιας άλλης κοπέλας που είπε : _Κορίτσια , δεν αφήνουμε τα γκομενικά να πούμε τίποτ΄ άλλο;

Έ, λέω , επιτέλους και μια  μυαλωμένη  κοπέλα  !! Τί τ΄ όθελα να το πω ; Δεν έβγαζα σπυρί στη γλώσσα ;

_Κορίτσια , αυτό που έπαθα εγώ προχθές γ@@@@@@α , μόνο εσείς το ξέρετε …

_Τί έπαθες , δικιά μας ; Απαντά η άλλη .

_Τί να σας πω …

_Έ…εεεε , άμα δε θες να μας πείς , μην το αρχίζεις . Το άρχισες ; Τελείωσε , θα μας το πεις ο κόσμος να έρθει ανάποδα .

_Ντάξι , ντάξι , θα σας πω …

_Είμαστε όλες αυτιά , λέγε .

_Να , προχθές βγήκα με το Λάκη και ….

_Πως βγήκες , που πήγες δικιά μας , όλα είναι κλειστά , που πήγες;

_Να , πήγαμε με την παρέα στην Τζέρτζη .

_Στην Τζέ…εεερτζη ; Όχι δικιά μου δε θα με στείλεις εσύ , να σου πως εγώ που πήγα .

_Κάτσε , πρώτα να σου πως εγώ …

_Λέγε επιτέλους , μας έσκασες , δικιά μας !!

_Να,  το θέμα δεν είναι ότι πήγα , αλλά πως γύρισα .

_Δηλαδή ;

_Λιώμα . Όταν πήγα σπίτι ήμουν τόσο μεθυσμένη που ούτε η μάνα μου δε με γνώρισε !!

_Τί λέει ρε . Και όταν ξεμέθυσες ;

_Τότε δεν τη γνώρισα εγώ !

_Πως γίνεται αυτό , θα  μας τρελάνεις ;

_Να , είχα μπεί σε λάθος σπίτι !!

_Θα τρελαθώ , αλήθεια μωρή , το έκανες αυτό ;

_Δυστυχώς , το έκανα , αφού σας είπα ήμουν λιώμα !!

Αγαπητοί μου , τί να σας πω , έφυγα λάθρα από την  πλατεία και επέστρεψα φορτωμένος στο σπίτι !! Νέες εποχές , νέοι άνθρωποι , νέες συμπεριφορές , νέα δεδομένα !!

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .