Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Ιουλίου 2019, 08:46

Φίλοι μου καλώς ορίσατε και σήμερα !! Καλά , έ ; Τί ;  Όχι καλά , τρίκαλα ; Μα γι΄ αυτό σας πάω εγώ που έλεγε και ο αείμνηστος Χριστόδουλος , γιατί είστε αρχηγόπουλα !! Και βέβαια είμαστε καλά . Όχι που θα αφήσουμε τα προβλήματα να μας πάρουν από κάτω . Τα προβλήματα και οι δυσκολίες γι΄ αυτό είναι , να μας χαλάνε τον χαβά . Έ , αυτά τη δουλειά τους και εμείς την δικιά μας την δουλειά !! Όχι που θα τους περάσει . Εμείς θα τους περάσουμε λογική , έτσι για να κάνουν τί…ιιιγκ και να σκάσουν . Που λέτε φίλοι μου καλοί , αυτό ήταν , το χορτάσατε δεν το χορτάσατε , πολύ ήταν , λίγο ήταν , πάει σκόλασε . Μιλάω για τις εκλογές για ; Λοιπό…οοον , μέχρι την Κυριακή δεν κοιμόμασταν εμείς καλά , θα μου πείτε κι΄ αυτοί , για τους υποψηφίους μιλάω, τί ύπνο είχαν ; Σωστά , αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα . Ναι , τί έλεγα ; Α, ναι , ότι μέχρι την Κυριακή την σκοτούρα την είχαμε εμείς . Έ ,από την Κυριακή το βράδυ τη σκοτούρα την έχουν αυτοί που κέρδισαν τις εκλογές. Άντε τώρα , από που να,  αρχίσουν και που να τελειώσουν !! Ποιόν να δώσει χαρτοφυλάκιο και ποιόν όχι . Και μετά άντε να αναλάβεις τα υπουργεία !! Γι΄ αυτό σας λέω , εμείς ψηφίσαμε , σκολάσαμε αυτοί έβαλαν τέτοια σκοτούρα στο κεφάλι τους , που δεν λέγεται. Βέβαια , δεν τους πίεσε κανένας ,ήθελέστα  και παθέστα . Τώρα εσείς κάθεστε κάτω από τον πλάτανο στο χωριό κι΄ αυτοί τα λούζονται . Τί να τους κάνουμε . Αυτοί το ήθελαν . Τώρα ας τα τραβήξουν . Εσείς καθίστε απχάτ απ΄τον πλάτανο και εννιά έχει ο μήνας . Τ΄ Αϊγιωργιού να φέξει !!

Αγαπητοί μου , τώρα που τα  ορεινά ζωντάνεψαν και οι εκλογές σκόλασαν η ζωή πήρε ξανά την καθημερινότητά της . Πρωινό δροσερό ξύπνημα , βόλτα μέσα στο δάσος ,κανένα κηπάκο , έτσι για να περνάει η ώρα , το μεσημέρι τσιπουράκι στην πλατεία , σχόλια , μασλάτια , πειράγματα , πολιτικο- κοινωνικές αναλύσεις , και μεσημεριανή κατάκλιση μετά από μια κωπιώδη μέρα γεμάτη αισθήματα και συναισθήματα…αααα !! Από το απόγευμα δεύτερη γύρα και ύπνο μέχρι πρωϊας .

Και αφού όλα τα σχόλια και οι αναλύσεις περί των εκλογικών αποτελεσμάτων και την καινούργια κυβέρνηση , εξαντλήθηκαν , τώρα το κύριο θέμα που απασχολεί την ομήγυρη των ορεινών χωριών , είναι το πανηγύρι .

_Βασίλι , τσιτς φάτς ;

_Γκίνι ,λιβέντιμ , γκίνι , μούλτου γκίνι .

_Δε μη λες , ισί δεν είσι στου σύλλουγου ;

_Ιγώ , ιγώ ακέργιους .

_Τι λέει , θα κάνουμε πανηγύρι φέτου ;

_Τί λες αυτούϊα τώρα ;

_Τί λέου ; Ρουτάου αν θα γίνι του πανηγύρι φέτου.

_Γιατί να μη γίνι λιβέντιμ του πανηγύρι; Ιπιδίς βγήκι η αρκούδα στου μισουχώρι κι κόβι βόλτις ;

_Όχι βρε , σιγά να μη φουβιθούμι την αρκούδα . Του πουλί – πουλί να κάτσι κι να χουρέψι μαζί μας !!

_Ά…ααααχα χα , ά…..ααα χαχα , στο καλό σου μ΄έκανις κι γέλασα που είχα να γιλάσου απού ιπέρσι τέτοιουν κιρό πάλι .

_Γιατί γιλάς , παράξινου σι φαίνιτι ; Τώρα τσ΄ αρκούδις τσ΄ ταϊζουμι μι τα χέρια . Κι ξέρς ; Έτσι όπους πάμι , να μη του θυμάσι , τουν πάτου θα παίζουμι κι δηλουτή .

_Σιγά  να μην παίξουμι κι μπάτσις ;

_Του γιλάς ;

_Άσι ιβλουγημένι , μην κάντζ κι΄ ισί όπους έκανι ένας θκώς μας ιδώ που έλιγι ότι μπλατσιάσκι μην την αρκούδα στου δάσουςς κι την έριξι μπάτσις κι έφυγι η αρκούδα κλαίγουντας  ; Έλεος ποια !!

_Τέλους πάντους τί γίνιτι μη του πανηγύρι , θα γίνι;

_Άντι πάλι , βάλτα να τ΄ αρμέξουμι. ΜΜα γιατί δε θα γίνι του πανηγύρι; Υπάρχι κανένανς λόγους να μη γίνι;

_Ξέρου γω ; μπουρεί γιατί βγίκι ου Μητσουτάκς , τί να σι που .

_Τώρα , ισί κάτι θέλτς να μη πείς κι μη του φέρς τρώϊρα – τρώϊρα κι μέσα δε μπέντζ .

_Μα τί τρώϊρα στου φέρνου κι με΄σα δε μπαίνου , στου λέου ότι δε…εεε βλέπου πανηγύρι ιφέτους .

_Γιατί δε θα γίνι ;

_Ξέρου κι γώ ; Γι΄ αυτό ρουτάου ισένα να μη πείς .

_Καλά , παπάς απ΄την Πόλη , παπαδιά μουλουγάϊ !! Να σι ρουτήσου κάτι ;

_Κι δε μη ρουτάς .

_Ποιός τα βγάζι αυτά τα σινάρια ;

_Μή , μη ….ηηηη , λες αυτήν την λέξι , σε παρακαλώ .

_Γιατί να μην την που ;

_Γιατί παραπέμπει αλλού , σι άλλουν , κι δε θέλου , μην ακουστεί τίπουτας κι μη πουν ότι τα βγάζου ιγώ .         Άσι μιτά τουν έχου κι φίλου !!

_Λοιπόν , για να σκουλνάμι , να πιούμι κι κανένα τσίπουρου πριν μ΄ ανέβι η πίισι , του πανηγύρι θα γένι . Αυτό να τσ’  πείς αφνούς που λεν ότι δε θα γένι .

_Ιντάξι , του κατάλαβα , θα γίνι . Θα γίνι καλό όμους ;

_Ξέρς κανένα πανηγύρι να μην είνι καλό ;

_Πουλλά !!

_Ιγώ που πήγα σ΄ όλα τα πανηγύρια ιδώ γύρου όλα καλά ήταν , δεν ήταν κανένα που να μην ήταν καλό !!

_Κλαρίνου θα έχι ;

_Σα να μη δλέβς ψιλό γαζί τόσιν ώρα !! Γίνιτι πανηγύρι θκώ μας , βλάϊχκου να μην έχει κλαρίνου ;  Τί πανηγύρι θα είνι αυτό άμα δεν έχι κλαρίνου . Του καλύτιρου θα έχι . Κι μη μη ρουτήσι αν έχι βιουλί γιατί θα πάρου του βιουλί κι θα στου πιράσου κουλάρου . Έ, μα τον Θεό !!

_Να σι που κάτι ;

_Να μη πείς .

_Του πανηγύρι , δε θα γίνι !!

_Έ, επειδή του λές , κι μάλλουν δε θέλτς να γίνι , θα γίνι ακόμα κι΄ αν έρθν οι αρκούδις . Έ…εεεε , με έπριξις , δε θα γίνι κι δε θα γίνι . Θα γίνι κι θα πείτι κι΄ ένα τραγούδι .

_Ας γίνι κι θα πούμι δέκα όχι ένα !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .