Ευχαριστήριο με σκληρή γλώσσα και υπονοούμενα του Νίκου Μουζακιάρη για τις εκλογές της ΝΟΔΕ

admin
admin
19 Απριλίου 2016, 08:03

Την Κυριακή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών της ΝΔ. Ήμουν υποψήφιος και έχασα. Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους εκλέκτορες, τους πολιτικούς και προσωπικούς μου φίλους, οι οποίοι με στήριξαν και με ψήφισαν.Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο της ΝΔ, ο οποίος συνεχώς με στήριζε στην προεδρία της ΝΟΔΕ. Είμαι ευγνώμων που υπήρξα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Έχω πιστούς φίλους, τους οποίους σέβομαι και θα τους ακολουθώ. Το έχω ξαναδηλώσει και το πιστεύω απερίφραστα: η κοινωνία της ΝΔ στα Τρίκαλα αποτελείται από τίμιους, καλούς και πιστούς συνοδοιπόρους. Πολλοί απογοητεύτηκαν από διάφορους ντόπιους πολιτικούς κύκλους και γύρισαν την πλάτη τους στη ΝΔ λόγω άτιμων συμπεριφορών, λόγω προσωπικών αδικιών.Πάντοτε, ήμουν στο πλευρό των ανθρώπων της ΝΔ. Πάντα ήμουν και πάντα στο πλευρό του κόμματός μας. Άκουγα τις ανάγκες των φίλων της παράταξης και πορευόμασταν μαζί στα εύκολα και πολύ δύσκολα που συνάντησε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που αποτέλεσε τους πιο πολύτιμους υποστηρικτές και συνεργάτες μου.Στη συνέχεια θα ευχηθώ συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων, κ. Μιχάλη Μπαγιώτη.

Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Τρικάλων αποτελεί ένα χρονικό. Αρχικά υπήρχε μια αμφιβολία σχετικά με το ποιος θα ήταν ο αντίπαλός μου σε αυτή την αναμέτρηση.Ένα συμμαχικό μέτωπο, που σχηματίστηκε με αποκλειστικό σκοπό να βρεθεί εξ αρχής απέναντι από την υποψηφιότητά μου με κάθε κόστος, εκτείνονταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της τοπικής θεσμικής ΝΔ. Η Περιφερειακή Ενότητα, o βουλευτής και συνεργάτες αυτών, πολιτευτές του νομού και η μικρή παλαιά ΟΝΝΕΔ Τρικάλων αποτέλεσαν το συμμαχικό αυτό μέτωπο. Η επιρροή τους είχε στραφεί μονοθεματικά και με ένταση προς τον κ. Μπαγιώτη, καθιστώντας εξ αρχής τη δική μου υποψηφιότητα διακριτή και outsider.

Εγώ, ωστόσο, δεν αισθάνθηκα outsider. Αντίθετα, το μόνο, το οποίο μου δημιούργησε μια εύλογη απορία, ήταν το εξής: ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ενώθηκαν κομματικά στελέχη των Τρικάλων, τα οποία στο παρελθόν δε διανοούντο να έχουν πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ τους και εξέφρασαν ενωμένα πολιτική και προσωπική κακία προς το μέρος μου;Όλοι απολάμβαναν προνόμια, τα οποία είναι ασυγκρίτως μεγαλυτέρου μεγέθους από την προεδρία της ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός, τον οποίο εγώ δεν είχα αντιληφθεί;Ήθελαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το περιεχόμενο των έμμισθων θέσεών τους και να ασχοληθούν με μια συγκριτικά υποβαθμισμένη σε ρόλο και άμισθη ΝΟΔΕ;Με όλους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Σε όλους έχω προσφέρει βοήθεια. Και, όμως, όλοι αυτοί με κάθε μέσο έριχναν λάσπη και δημιουργούσαν εμπόδια στην επανεκλογή μου. Δεν περιμένω καμία απάντηση, ασφαλώς. Τα συμπεράσματα είναι εμφανή και ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται την πολιτική διαδικασία. Δεν μου αρέσουν, όμως, τέτοιοι πολιτικοί. Ανυπομονώ και εύχομαι ένας νέος, καθαρός πολιτικός αέρας, σύντομα να πνεύσει, εδώ στα Τρίκαλα.Πρέπει να στηρίξουμε νέους πολιτικούς, που να μην ασχολούνται μόνο με το φέουδό τους, αλλά να ασκήσουν επιτέλους παραγωγική πολιτική για τον τρικαλινό λαό.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η απομάκρυνση της ΟΝΝΕΔ από το εκλεκτορικό σώμα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ήταν το τελευταίο χαρτί που ήθελαν οι αντίπαλοί μου να παίξουν σε βάρος της υποψηφιότητάς μου. Ωστόσο, τη δική μου δυναμική, δε διατάραξε τόσο η απουσία της νεολαίας από την κάλπη, όσο τελευταίας στιγμής διεργασίες και συναντήσεις, οι οποίες ανέκοψαν από την υποψηφιότητα μου περίπου πέντε εκλέκτορες, πολιτικούς μου φίλους, υπέθετα έμπιστους.

Το σημειώνω, απλώς, για να κατανοήσουν οι αντίπαλοί μου ότι η δυναμική που είχε σημειώσει η υποψηφιότητά μου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και η απομάκρυνση της ΟΝΝΕΔ (από τους οποίους η αντίπαλη ομάδα προδίκασε ότι απειλούνταν και τους έβγαλε νοκ άουτ) δε θα με έβλαπτε. Για να μην εκλεγώ έπρεπε να εμπλακεί ολόκληρος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στο νομό Τρικάλων, καθώς και όλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατακρεούργησαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε όλο το προεκλογικό διάστημα.Φαίνεται, λοιπόν, ότι ήμουν σκληρός αντίπαλος. Δεν έχω τάξει, δεν έχω διορίσει (πώς θα μπορούσα άλλωστε;), δεν έχω κοροϊδέψει κανέναν. Γι’ αυτό έχω τόσους φίλους, γι’ αυτό ήμουν τόσο σκληρός και δύσκολος αντίπαλος. Δυσκολευτήκατε, άλλα όλοι μαζί στο παραπέντε τα καταφέρατε.Τι να πω; Τόσα χρόνια στο τιμόνι της ΝΟΔΕ, πρώτη φορά είδα συγκεντρωμένο τόσο μένος προς ένα πρόσωπο, προς εμένα. Φαντάζομαι είχατε τους λόγους σας. Αν μπορεί, βέβαια, η κακία και η εμμονή να έχουν ορθολογική αιτία. Είστε ελεύθεροι από τον Νίκο Μουζακιάρη να συνεχίσετε τα σχέδιά σας. Είμαι, όμως, και εγώ ελεύθερος πλέον από σας, από αυτό το μέτωπο που στήσατε. Καλή σας συνέχεια.Για τους φίλους μου, που με πιστεύουν και τους αγαπάω: Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Εις το επανιδείν.Νίκος Μουζακιάρης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Τρικάλων

ideesmag.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .