Έ…εεε Ευρώπη !! Υποκριτική και ανίκανη , σφραγίζεις τα σύνορά σου , θυσιάζεις την Ελλάδα και αναγάγεις την Τουρκία σε υψηλή πύλη

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Μαρτίου 2016, 20:28

«Όταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές.».

(Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953, Σοβιετικός ηγέτης)

Την σημερινή Κυβέρνηση  μπορεί να την ασκήσεις κριτική για πολλά αναφορικά με την διαχείριση  των προσφυγικών ροών . Ωστόσο  δεν μπορείς να την καθιστάς απολύτως υπεύθυνη για τις ορδές των απελπισμένων  που καταφθάνουν στην ευλογημένη Ελληνική γη αναζητώντας  την νέα γη της επαγγελίας  σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης .

Οι προσφυγικές ροές δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά το αποτέλεσμα των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών  ανακατατάξεων  της παγκοσμιοποίησης  στις οποίες η Ευρώπη είτε συμμετέχει ,  είτε ανέχεται , είτε υιοθετεί .

Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών αντί να σχεδιάσει πολιτικές διαχείρισης τους προβλήματος και να προτείνει πολιτικές  στα πολιτικά όργανα της Ε.Ε από τη μία κάλεσε την Τουρκία (τον πλέον αναξιόπιστο  συνομιλητή) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από την άλλη έκλεισε  τον Βαλκανικό διάδρομο εισόδου μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε θυσιάζοντας την Ελλάδα ως Ιφιγένεια αφού εδώ πλέον συσσωρεύονται και εγκλωβίζονται  χιλιάδες μετανάστες .

Αλλά τα κύματα του Αιγαίου ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από την Βουλή εκφράζοντας την «βαθιά» του θλίψη και την «απέραντη» οδύνη του για τους δεκάδες θανάτους προσφύγων τις τελευταίες ώρες.

Οι  ευθύνες της Δύσης για την τραγωδία που εκτυλίσσεται είναι καθολικές  καθώς οι χώρες της Ε.Ε. πετούν η μία στην άλλη το «μπαλάκι της ευθύνης την ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα νεκρά παιδιά.  Δυστυχώς τα ζωντανά παιδιά των προσφύγων δεν αποτελούν αντικείμενο συμπάθειας, αλλά αντίθετα στην Ευρώπη όλο και περισσότερο επικρατεί η λογική της ύψωσης των τειχών.  Και είναι  φανερό  ότι η Ε.Ε αλλάζει ρότα καθώς τώρα δηλώνει ανοικτά ποιά είναι η νέα πολιτική της: να κλείσουμε την πόρτα και να δώσουμε ένα ζευγάρι κλειδιά στην Τουρκία, που ξαναγίνεται, κατά κάποιο τρόπο, η Υψηλή Πύλη!!

Στην έναρξη  των ροών η Μέρκελ  τόνιζε ότι η Γερμανία μπορεί να  απορροφήσει γύρω στις 800 χιλ. πρόσφυγες ,  τώρα  , σε χορό με άλλους  μικρόνους  ηγετίσκους  χωρών της Ε.Ε,  πυροδοτούνται φοβικά αντανακλαστικά  αφήνοντας  την Ελλάδα να βουλιάξει  από πρόσφυγες  . Και η Ελλάδα  τώρα θα πρέπει να επιλέξει ρόλο : ή θα μεταβληθεί σε φρούραρχο της Ευρώπης , ή θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της  την πραγματικότητα .

Η Ελλάδα και οι έλληνες ,  όπως πάντα άλλωστε  στην ιστορία  , θα επιτελέσουν το καθήκον τους καθώς είναι   «πλούσιοι  σε αξίες και σε  ανθρωπιά . Η Ελλάδα και οι Έλληνες διδάσκουν  ανθρωπιά .  Το αληθινό πρόσωπο της Ευρώπης  δεν είναι  η γερασμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών , ούτε τα πολιτικά της ανδρείκελα , ούτε οι φοβικοί Ευρωπαίοι πολίτες . Το αληθινό πρόσωπο  της Ευρώπης  απέναντι σ΄  αυτό που συμβαίνει με τις μεταναστευτικές ορδές  είναι το πρόσωπο που δείχνει η Μυτιλήνη και ο  απλός ελληνικός λαός που αγκαλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο  τους κατατρεγμένους και απελπισμένους που αναζητούν  ελπίδα στο αύριο .

Αυτό κάνει η Ελλάδα και οι Έλληνες  με το υστέρημά τους σήμερα με τα όποια λάθη και  την όποια απουσία σχεδίου . Ωστόσο η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν είναι στις δυνατότητές της να επωμιστεί  ευθύνες που δεν της αναλογούν  , ούτε να αποτελέσει ένα απέραντο HOT SPOTS που θα στοιβαχτούν οι κατατρεγμένοι του κόσμου . Είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να αυτοπροστατευθεί διασφαλίζοντας  την κοινωνική της  συνοχή την εθνική της υπόσταση  και την εδαφική της ακεραιότητα .

Όλα τ΄ άλλα τ΄ άλλα  που λέγονται και ακούγονται  και από την εγχώρια πολιτική τάξη και από την Ευρωπαϊκή  , είναι άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε όπως λέει ο λαός μας .

Εμείς  λέμε :  Έ..εεε Ευρώπη υποκριτική και ανίκανη , η Ελλάδα υποφέρει , δυστυχεί  εν τούτης   όμως ξεπλένει τις ντροπές  σας  . Και πάλι  θα σηκωθεί όρθια και ευημερούσα και πάλι και πάλι και πάντα θα σας ξεντροπιάζει !!!

Έλληνες . Όπως λέει ο μεγάλος  μας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης , «αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας» .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .