Εδώ κι΄ αλλού !

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Μαρτίου 2019, 08:07

Μπορεί η Καλαμπάκα το τελευταίο διάστημα να γέμισε σατανιστικά σύμβολα ,ακόμα και μνημεία που  άντεξαν αιώνες , όπως η ιστορική Σκήτη της Δούπιανης , αλλού όμως γίνονται θαύματα. Λοιπόν ,μια φωτιά σε περιοχή έξω από τον οικισμό του Ηράκλειου στο Λαγκαδά, ήταν από ό,τι φάνηκε η αιτία για να βρεθεί η εικόνα μεγάλης αξίας της Παναγίας της Δακρυούσας που είχε κλαπεί πριν από εννέα μέρες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου.

Η εικόνα είχε κλαπεί από ιερόσυλους οι οποίοι εισέβαλαν στον ναό από τον οποίο άρπαξαν και άλλους δύο επιστήθιους σταυρούς. Η εικόνα  βρέθηκε εντελώς τυχαία , σε ερημική τοποθεσία του χωριού, ανάμεσα σε βάτα και καλαμιές που πήραν φωτιά πριν λίγες μέρες. Την κλεμμένη εικόνα ανακάλυψαν δύο άτομα που ερευνούσαν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιό τους, καθώς τις προηγούμενες μέρες έγινε απόπειρα διάρρηξης σε αυτό και κοιτούσαν την αυλή περιμετρικά, βλέποντας ξαφνικά κάτι να γυαλίζει ανάμεσα στα καμένα.

Πλησιάζοντας, βρήκαν την εικόνα που είχε κλαπεί από τον ναό του χωριού. Ο εφημέριος του ναού  χαρακτήρισε την απροσδόκητη εύρεση της εικόνας ως θεϊκή παρέμβαση, καθώς η εικόνα βρέθηκε χωρίς να φέρει την παραμικρή γρατσουνιά ή κάψιμο.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .