Αιχμές για οικονομική αδιαφάνεια σε επιχείρηση πρώην Δήμου που συνενώθηκε με τον Δήμο Καλαμπάκας – Αφήνει έκθεση οικονομικού ελέγχου Ορκωτών λογιστών

12 Ιουλίου, 2014 23:40 Επιμέλεια: /

lefta

Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό που θα απασχολήσει τον Δήμο Καλαμπάκας και δη όσους διετέλεσαν σε συγκεκριμένες θέσεις πρώην Καποδιστριακού Δήμου που συνενώθηκε.

Η υπόθεση αφορά έκθεση Οικονομικού Ελέγχου που αφορούσε τα έτη 2007-2010 , από τα στοιχεία πληροφορήθηκε η στήλη μας , και σχετίζεται με έλεγχο που διεξήχθη τα 2 τελευταία χρόνια σε επιχείρηση πρώην Δήμου. Πριν από λίγες ημέρες (όπως πληροφορηθήκαμε) η έκθεση μεταβιβάστηκε στον Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια , έκθεση που επιρρίπτει ευθύνες στους τότε διαχειριστές της επιχείρησης .

Μέχρι στιγμή για το συγκεκριμένο θέμα τηρείται σιγή ιχθύος και οι αναφορές είναι αποσπασματικές . σε όσα καταφέραμε να συλλέξουμε σχετικά με το πόρισμα, αναφέρεται “ότι οι Ορκωτοί Λογιστές δεν μπόρεσαν αν προβούν σε πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο αφού δεν μπόρεσαν να συλλέξουν όλα τα στοιχεί που απαιτούσαν κάτι τέτοιο. Υπήρχε απουσία πρακτικών , πληρωμών δαπανών , ισολογισμών , οικονομικών καταστάσεων κ.α.

Η έλλειψη όλων αυτών των εγγράφων αποτελεί εμπόδιση στην διενέργεια του ελέγχου και της σύνταξης της σχετικής έκθεσης των Ελεγκτών , αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί εικόνα οργανωτικής και λειτουργικής ανεπάρκειας , εγείροντας ζήτημα οικονομικής αδιαφάνειας στην λειτουργία της Επιχείρησης , γεγονός που βαραίνει τα μέλη του τότε Δ.Σ. και τους τότε αρμόδιους Υπαλλήλους.

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ζητείται να επιληφθεί άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα ( με ότι αυτό σημαίνει ) και ζητάει να ερευνηθούν οι ελλείψεις που περιγράφονται στο πόρισμα αλλά και οι λόγοι που δεν υπήρχαν τα στοιχεία που εζητήθησαν στην επιχείρηση και τις τυχόν ευθύνες των Υπαλλήλων που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί ως έπρεπε , ο Οικονομικός Έλεγχος .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.