Αιχμές για οικονομική αδιαφάνεια σε επιχείρηση πρώην Δήμου που συνενώθηκε με τον Δήμο Καλαμπάκας – Αφήνει έκθεση οικονομικού ελέγχου Ορκωτών λογιστών

admin
admin
12 Ιουλίου 2014, 23:40

Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό που θα απασχολήσει τον Δήμο Καλαμπάκας και δη όσους διετέλεσαν σε συγκεκριμένες θέσεις πρώην Καποδιστριακού Δήμου που συνενώθηκε.

Η υπόθεση αφορά έκθεση Οικονομικού Ελέγχου που αφορούσε τα έτη 2007-2010 , από τα στοιχεία πληροφορήθηκε η στήλη μας , και σχετίζεται με έλεγχο που διεξήχθη τα 2 τελευταία χρόνια σε επιχείρηση πρώην Δήμου. Πριν από λίγες ημέρες (όπως πληροφορηθήκαμε) η έκθεση μεταβιβάστηκε στον Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια , έκθεση που επιρρίπτει ευθύνες στους τότε διαχειριστές της επιχείρησης .

Μέχρι στιγμή για το συγκεκριμένο θέμα τηρείται σιγή ιχθύος και οι αναφορές είναι αποσπασματικές . σε όσα καταφέραμε να συλλέξουμε σχετικά με το πόρισμα, αναφέρεται ‘ότι οι Ορκωτοί Λογιστές δεν μπόρεσαν αν προβούν σε πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο αφού δεν μπόρεσαν να συλλέξουν όλα τα στοιχεί που απαιτούσαν κάτι τέτοιο. Υπήρχε απουσία πρακτικών , πληρωμών δαπανών , ισολογισμών , οικονομικών καταστάσεων κ.α.

Η έλλειψη όλων αυτών των εγγράφων αποτελεί εμπόδιση στην διενέργεια του ελέγχου και της σύνταξης της σχετικής έκθεσης των Ελεγκτών , αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί εικόνα οργανωτικής και λειτουργικής ανεπάρκειας , εγείροντας ζήτημα οικονομικής αδιαφάνειας στην λειτουργία της Επιχείρησης , γεγονός που βαραίνει τα μέλη του τότε Δ.Σ. και τους τότε αρμόδιους Υπαλλήλους.

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ζητείται να επιληφθεί άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα ( με ότι αυτό σημαίνει ) και ζητάει να ερευνηθούν οι ελλείψεις που περιγράφονται στο πόρισμα αλλά και οι λόγοι που δεν υπήρχαν τα στοιχεία που εζητήθησαν στην επιχείρηση και τις τυχόν ευθύνες των Υπαλλήλων που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί ως έπρεπε , ο Οικονομικός Έλεγχος .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .