ΔΤ συνάντησης ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Περιβάλλοντος για την μονάδα βιοαερίου στο Κεφαλόβρυσο

16 Φεβρουαρίου, 2016 17:50 Επιμέλεια: /

IMG_0285

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο θέμα του αγώνα των κατοίκων του Κεφαλόβρυσου, ενάντια στα σχέδια κατασκευής μεγάλης μονάδας βιοαερίου στην περιοχή. Στην συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη και την τεχνική ομάδα του Υπουργείου παρέστησαν οι βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Σάκης Παπαδόπουλος, καθώς και ο Γιώργος Παπασίμος, ο οποίος είναι και ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων στα ζητήματα των δικαστικών διαδικασιών για την ακύρωση του έργου.

Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που παρουσιάζει το εν λόγω έργο, αφενός για το χωριό, αφετέρου για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα έργο φαραωνικών διαστάσεων, το οποίο θα προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρή επιβάρυνση στον υδροφόρο ορίζοντα και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει γενικότερη περιβαλλοντική όχληση σε ολόκληρη την περιοχή.  Τονίστηκε, επίσης, το ζήτημα της δέσμευσης γης υψηλής παραγωγικότητας, καθώς και της απόστασης από την πρώτη ύλη.

Τέλος, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τις διαδικασίες αδειοδότησης, οι οποίες παρουσιάζουν ουσιαστικά κενά και τα οποία εξετάζονται αυτή την στιγμή από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή όλες τις κρίσιμες παραμέτρους που τέθηκαν, ενώ στο επόμενο διάστημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν στο θέμα, μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.