Δράσητης Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

admin
admin
14 Φεβρουαρίου 2020, 16:48

Μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτικήδράση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείαςστην πόλη της Καλαμπάκας στα πλαίσια της συνεργασίας σχολείων.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ουΔημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας με τον Διευθυντή του Σχολείου και την εκπαιδευτικό της τάξης τους επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον όμορφο χώρο του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας πουαποτελεί χώρο μάθησης, εκπαίδευσης, επιστήμης και πολιτισμού καθώς φιλοξενεί συλλογές βιβλίων και αντικειμένων σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα.

Στη συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας Δημοτικών Σχολείων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε θεατρικό σκετς μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΔεσκάτης Γρεβενών, στο χώρο παρουσίασης εκδηλώσεων και προβολών του μουσείου, αφιερωμένο στην δημιουργία και την διαχρονική εξέλιξη της Γραφής και γενικά την πορεία της από διάφορους λαούς του πλανήτη έως σήμερα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζονταςστους παρευρισκόμενους θεατές-μαθητές καθώς και σε μερικούς γονείς με ευχάριστο τρόπο και την κατάλληλη ενδυμασία το πως δημιουργήθηκε η γραφή και εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο και πως οι διάφοροι λαοί από την προϊστορία έως τη νεότερη ιστορία τη δέχθηκαν και την εξέλιξαν έως τη σημερινή μορφή της.

Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για τους μαθητές, καθώς το ταξίδι της γραφής πίσω στο χρόνο, χάρισε στιγμές απολαυστικές εκπαιδευτικού περιεχομένου, με στόχο να κατανοήσουν τη σημασία της ως μέσου επικοινωνίας των ανθρώπων μέσα στους αιώνες, την ανάπτυξη ιδεών καθώς και ως πηγή μάθησης.

Γνώρισαν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από την προϊστορία (κάρβουνο, πηλό) να γράψουν καθώς και από τα νεότερα χρόνια (κιμωλία, ανακυκλωμένο χαρτί) ερχόμενοι σε επαφή με τη μυθολογία, την ιστορία, τις παραδόσεις καθώς και τον τρόπο ζωής των προγόνων μας.

Το θεατρικό Σκετς αφιερωμένο στην ιστορική εξέλιξη της γραφής παρακολούθησε και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Τύμπα Ελένη-Ψυρροπούλου που εργάζεται στην Προσχολική Αγωγή.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη και συλλέκτη του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας κ. Παύλο Μπαλογιάννηδιότι συνέβαλλεθετικά στησυνεργασία καιτην υλοποίηση της σημερινής εκπαιδευτικής θεατρικής δράσης καθώς και τουςμαθητές της ΣΤ ΄ τάξης που συμμετείχαν στο θεατρικό σκετς με τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΔεσκάτης, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χρήστος Καραγεώργος

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .