Δράσεις και δραστηριότητες του 5ου Δημ. Σχ. Καλαμπάκας

admin
admin
10 Δεκεμβρίου 2014, 15:43

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβαν χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας (μεταξύ άλλων)  οι παρακάτω δράσεις και δραστηριότητες:

1. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο η παιδίατρος κ. Άννα Γίδα και μίλησε στα παιδιά για την αξία της υγιεινής διατροφής και ειδικότερα της μεσογειακής διατροφής που περιλαμβάνει την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών.

2. Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έγινε στα παιδιά παρουσίαση εγκεκριμένου υλικού σχετικά με την ανακύκλωση και τους μπλε κάδους από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και έγινε συζήτηση για την διαδικασία και την αξία της ανακύκλωσης.

3. Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 20 Νοεμβρίου) παρουσιάστηκε στα παιδιά ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  (ΚΕ.ΕΛ. Π.ΝΟ.) σχετικά με τη λύσσα των ζώων, τους τρόπους μετάδοσης, τα συμπτώματα και ενημερώθηκαν για τις ρίψεις εμβολίων δολωμάτων για τις κόκκινες αλεπούδες στην περιοχή μας το χρονικό διάστημα 22-28 Νοεμβρίου.

4. Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ του 5ου Δημ. Σχ. Καλαμπάκας επισκέφτηκαν ελαιοτριβείο στο Ρίζωμα Τρικάλων καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος όπου έτυχαν άριστης φιλοξενίας. Στο ελαιοτριβείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις για το δέντρο της ελιάς, τους καρπούς του και την επεξεργασία τους για την παραγωγή του πολύτιμου τελικού προϊόντος.

5. Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν σε μαγνητοσκόπηση τηλεδιάσκεψη σχολείων με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .