Δόθηκαν πριν λίγο προς χρήση τα αρδευτικά δίκτυα Βασιλικής – Σύγχρονο δίκτυο υπόγειων αγωγών άρδευσης με έργο προϋπολογισμού 690.000 ευρώ αποκτά η Βασιλική στο δήμο Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Απριλίου 2017, 13:30

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα προς χρήση  ,  το σύγχρονο δίκτυο υπόγειων αγωγών άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων. Η παράδοση έγινε  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Μιχαλάκη ,  του Δημάρχου Μετεώρων κ. Χρήστου Σινάνη ,  του Προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικής κ. Γεωργίου Οικονόμο, Περιφερειακών Συμβούλων και κατοίκων.  Τα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με σκοπό την ορθολογική αξιοποίηση υφιστάμενων κρατικών γεωτρήσεων.
Ένα σύγχρονο δίκτυο υπογείων αγωγών άρδευσης απέκτησε η  η Βασιλική του δήμου Καλαμπάκας , ανέφερε ο  Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Κώστας  Αγοραστός , ένα έργο  το οποίο ανέρχεται στις 690.000 ευρώ και θα  αρδεύσει περισσότερα από 4.000 στρέμματα εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού και προστατεύοντας κατ’ επέκταση το περιβάλλον.

Αντικείμενο του έργου «Κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων για την ορθολογική αξιοποίηση υφιστάμενων κρατικών γεωτρήσεων του Δ.Δ Βασιλικής Δήμου Καλαμπάκας» ήταν η κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων στα αγροκτήματα της Βασιλικής.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 9.900 χιλιόμετρα δικτύου στην περιοχή.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε  από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και η επίβλεψη θα γίνει από το τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ίδιας Υπηρεσίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ακόμη: «είναι μία σημαντική ημέρα για την ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής στην Καλαμπάκα, καθώς πρόκειται για  ένα έργο που θα αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο αφενός την παραγωγικότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων διευκολύνοντας παράλληλα το έργο των αγροτών αλλά και θα προστατεύσει σημαντικά το περιβάλλον εξοικονομώντας νερό και ενέργεια. Η ορθολογική χρήση των υδάτων στη Θεσσαλία που όλοι ξέρουμε πως είναι ελλειμματική στο υδατικό της ισοζύγιο, αποτελεί μονόδρομο για όλους όσους θέλουν την περιοχή μας να αποφύγει τον εφιάλτη της ερήμωσης, να συνεχίσει να παράγει, να αναπτύσσεται και να προσφέρει εθνικό πλούτο στην πατρίδα μας.

Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο για τον αγροτικό κόσμο, ένα ακόμη έργο που πιστοποιεί στην πράξη την αποφασιστικότητά μας για στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .