Δολιοφθορές και Βανδαλισμοί στον παλαιό νερόμυλο ¨Μπέλλου¨ στην Καλαμπάκα

8 Ιουνίου, 2016 12:53 Επιμέλεια: /

neromylos mpeloy (8)

Το είδαμε και αυτό πριν λίγες ημέρες στην Καλαμπάκα , όταν κάποιοι για άγνωστο λόγο προέβησαν σε βανδαλισμούς κατά του κτηρίου όπου λειτούργησε πολλά χρόνια ο νερόμυλος ¨Μπέλλου¨ . πρόκειται για ένα κτήριο , μια ιστορία που μεγάλωσε γενιές και γενιές στο διάβα του χρόνου.

Το κτήριο επισκευάστηκε , αποκαταστάθηκε και λειτούργησε για κάμποσα χρόνια ως μουσική σκηνή , και τώρα δεν χρησιμοποιείται.

Με μεγάλη έκπληξη η κληρονόμος διαπίστωσε πριν λίγες ημέρες ότι κάποιοι είχαν σπάσει με πέτρες όλα τα τζάμια του  κτηρίου με τόσο μανία που δεν έμεινε τίποτα. Μάλιστα εσωτερικά το κτήριο έχει τόσες  πέτρες που κάνει κάποιον να απορεί.

Για την εύρεση των υπευθύνων αυτής της βανδαλικής πράξης έχει αναλάβει η Αστυνομία,  που όπως μας είπε η κληρονόμος έχει καταγγείλει το γεγονός.

Για την ιστορία  

Ο μύλος αυτός βρίσκεται κάτω από το λόφο του Προφήτη Ηλία στην Καλαμπάκα. Ο μύλος είναι ο μεγαλύτερος της διαδρομής και κτίστηκε το 1918 δίπλα στον μικρό μύλο του Σακελλαρίδη από τον Ιωάννη Μπέλλο. Μέχρι το 1923 τον εκμεταλλεύονταν ο ίδιος.

Έπειτα τον νοίκιασε για οκτώ χρόνια, από το 1935 ως το 1943, οπότε τον λειτούργησε πάλι ίδιος. Την τελευταία χρονιά της Γερμανικής κατοχής οι Γερμανοί έκαψαν το μύλο επειδή πίστευαν ότι ήταν κρησφύγετο των ανταρτών, μετά την καταστροφή του μεγάλου μύλου ο μυλωνάς θέτει σε λειτουργία τον παλιό μέχρι το 1964.

neromylos mpeloy (9) neromylos mpeloy (7) neromylos mpeloy (5) neromylos mpeloy (3) neromylos mpeloy (2) neromylos mpeloy (6) neromylos mpeloy (4)

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.