Δολιοφθορές και Βανδαλισμοί στον παλαιό νερόμυλο ¨Μπέλλου¨ στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Ιουνίου 2016, 12:53

Το είδαμε και αυτό πριν λίγες ημέρες στην Καλαμπάκα , όταν κάποιοι για άγνωστο λόγο προέβησαν σε βανδαλισμούς κατά του κτηρίου όπου λειτούργησε πολλά χρόνια ο νερόμυλος ¨Μπέλλου¨ . πρόκειται για ένα κτήριο , μια ιστορία που μεγάλωσε γενιές και γενιές στο διάβα του χρόνου.

Το κτήριο επισκευάστηκε , αποκαταστάθηκε και λειτούργησε για κάμποσα χρόνια ως μουσική σκηνή , και τώρα δεν χρησιμοποιείται.

Με μεγάλη έκπληξη η κληρονόμος διαπίστωσε πριν λίγες ημέρες ότι κάποιοι είχαν σπάσει με πέτρες όλα τα τζάμια του  κτηρίου με τόσο μανία που δεν έμεινε τίποτα. Μάλιστα εσωτερικά το κτήριο έχει τόσες  πέτρες που κάνει κάποιον να απορεί.

Για την εύρεση των υπευθύνων αυτής της βανδαλικής πράξης έχει αναλάβει η Αστυνομία,  που όπως μας είπε η κληρονόμος έχει καταγγείλει το γεγονός.

Για την ιστορία  

Ο μύλος αυτός βρίσκεται κάτω από το λόφο του Προφήτη Ηλία στην Καλαμπάκα. Ο μύλος είναι ο μεγαλύτερος της διαδρομής και κτίστηκε το 1918 δίπλα στον μικρό μύλο του Σακελλαρίδη από τον Ιωάννη Μπέλλο. Μέχρι το 1923 τον εκμεταλλεύονταν ο ίδιος.

Έπειτα τον νοίκιασε για οκτώ χρόνια, από το 1935 ως το 1943, οπότε τον λειτούργησε πάλι ίδιος. Την τελευταία χρονιά της Γερμανικής κατοχής οι Γερμανοί έκαψαν το μύλο επειδή πίστευαν ότι ήταν κρησφύγετο των ανταρτών, μετά την καταστροφή του μεγάλου μύλου ο μυλωνάς θέτει σε λειτουργία τον παλιό μέχρι το 1964.

neromylos mpeloy (9) neromylos mpeloy (7) neromylos mpeloy (5) neromylos mpeloy (3) neromylos mpeloy (2) neromylos mpeloy (6) neromylos mpeloy (4)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .