ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

admin
admin
2 Ιουλίου 2015, 18:45

Κούρεμα του Χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισεκ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.

amna.gr

 

  • ΟΧΙάς

    Σήμερα το ΔΝΤ μας έδωσε ένα τεράστιο δώρο που οι Γερμανοί δεν ήθελαν με τίποτα. Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν στο ΔΝΤ σήμερα. Σήμερα λοιπόν δημοσιεύτηκε η έκθεση του ΔΝΤ για το Ελληνικό δημόσιο χρέος. Η έκθεση λέει ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρτετηθεί και χρειάζεται κούρεμα. Ότι υποστήριζε η Ελληνική Κυβέρνηση. Κι όμως αυτοί που μας έφτασαν σε αυτό χάλι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και θέλουν να το αποπληρώνουν ακόμα και τα εγγόνια μας.
    Πριν πάτε να ψηφίσετε, διαβάστε τις υποκλοπές των Αμερικάνων για το τι έλεγε η Μέρκελ στα τηλέφωνα για την Ελλάδα
    Όσοι παρακολουθήσατε το ντοκιμαντέρ στο κανάλι της βουλής για το ΔΝΤ τις απάτες και σε πόσες χώρες διέγραψαν τα δάνεια θα αντιληφθείτε ότι αυτοί που μας παροτρύνουν να ψηφήσουμε ΝΑΙ, έχουν ως στόχο την κουτάλα.
    Την Κυριακή θα πάρουν το μάθημά τους. ΟΧΙ στα μέτρα της ύφεσης και της καταστροφής, ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις, ΟΧΙ στους τοκογλύφους. ΝΑΙ στην Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν ο Ντελόρ, ο Σιράκ και ο Χέλμουτ Κολ και ΟΧΙ στην Ευρώπη της Μέρκελ και των Σαμαροφώφιδων..

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .