«Δυστυχώς επτωχεύσαμε» !!!

admin
admin
1 Ιουλίου 2015, 12:09

Από τα μεσάνυχτα η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος στήριξης που σημαίνει εκτός προστασίας από το σύστημα που εξασφάλιζε ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα επιτρέποντας στην οικονομία να μένει έστω και στην εντατική αλλά ζωντανή προστατεύοντάς την από τα πιράνχας των αγορών και τη χώρα σε τάξη λειτουργίας Ευρωπαϊκής χώρας .
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό πρέπει να πούμε ότι μόνο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) που έληξε τα μεσάνυχτα δεν είναι πλέον διαθέσιμα για την Ελλάδα η τελευταία δόση των 1,9 δις. ευρώ και τα 10,9 δις. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«…Είναι λυπηρό για την Ελλάδα ότι το πρόγραμμα του EFSF θα λήξει σήμερα χωρίς μία νέα ρύθμιση και ότι τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος τίθενται σε κίνδυνο. Χάρη στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν με το πρόγραμμα του EFSF, η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο προς μία ισχυρή ανάπτυξη έως το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι πολλές θυσίες των Ελλήνων είχαν αντίκρισμα … , αυτή η τάση μπορεί να συνεχισθεί, εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να επιστρέψουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων εντός της Ευρωζώνης…» , δήλωσε ο επικεφαλής του ΕFSF .
Όλα αυτά που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα ότι μας τα οφείλουν οι εταίροι μας και είναι αυτονόητα αίρονται πλέον και η χώρα εισήλθε σε μια απίστευτη δοκιμασία καθώς είναι στεγνή από χρήματα και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που έπρεπε να εκδηλωθούν μέχρι και την τελευταία ώρα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα ούτε εκδηλώθηκαν όπως έπρεπε , ούτε αυτές που εκδηλώθηκαν φαίνεται να αποδίδουν .
Έτσι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη όχι απλά με την χρεοκοπία αλλά με το πλέον εφιαλτικό σενάριο αυτό της άτακτης χρεοκοπίας που εμπεριέχει καταστροφή σε όλα τα επίπεδα , ελλείψεις αγαθών , διάλυση του τραπεζικού συστήματος , μηδενική ρευστότητα , κατάρρευση της αγοράς και του εμπορίου και πολλά άλλα ακόμα που παράγουν κοινωνική αναταραχή με άδηλη κατάληξη την κοινωνική αναταραχή .
Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση , αλλά και γενικότερα το πολιτικό σύστημα έχουν συνειδητοποιήσει περί ποίου εφιαλτικού και επερχόμενου Αρμαγεδώνα ομιλούμε ότι έρχεται για την χώρα .
Δεδομένης της κατάστασης εκείνο που χρειάζεται να γίνει άμεσα είναι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα ώστε να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση για να υπάρξει συμφωνία έστω και κακή .
Αν δεν συμβεί αυτό η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη : ή χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ , ή χρεοκοπία και παραμονή στο ευρώ με την τελευταία να φαντάζει λιγότερο κακή επιλογή, αν και σίγουρα δεν είναι καλή.
Τούτων δοθέντων και εφ΄ όσον η χώρα φτάσει στο θλιβερό δημοψήφισμα της Κυριακής εκείνο που μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης όχι πλέον για επίτευξη συμφωνίας αλλά για νέο πρόγραμμα με ότι αυτό σημαίνει πλέον καθώς το απάνω χέρι το έχουν οι πιστωτές , ούτως ώστε να ξαναρχίσει η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες και η ροή της οικονομίας να βρει την κανονικότητα , είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ !!!
Είναι σαφές πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν μέσω εκλογών αλλά μέχρι τότε θα χρειαστεί η σύσταση μιας μεταβατικής κυβέρνησης για να υπογράψει το νέο πρόγραμμα με την χώρα να χρειάζεται πολύ καιρό για να επανέλθει στην κανονικότητα .
Όλα αυτά γιατί ο κ. Τσίπρας έπαιξε την προοπτική της χώρας στα ζάρια .

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης, ο Alfred de Zayas (@Alfreddezayas), και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, η Virginia Dandan (@vbDandan), τόνισαν ότι υπάρχει πολύ περισσότερος κίνδυνος από την αποπληρωμή του χρέους, επαναλαμβάνοντας μια προειδοποίηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από την Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών, Juan Pablo Bohoslavsky για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έντονος λόγος γίνεται για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τους πιστωτές και στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πηγή: UN human rights

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .