Δυναμικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα με αίτημα: Ο αντιασφαλιστικός νόμος να μη φτάσει στη Βουλή

admin
admin
23 Ιανουαρίου 2016, 18:02

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα ,Σάββατο 23 Γενάρη,  στα Τρίκαλα ενάντια στους σχεδιασμούς  της κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου για την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Παρά το τσουχτερό κρύο που  επικρατούσε στην πόλη των Τρικάλων- με τον υδράργυρο μετά βίας να ξεπερνά το 0- μαζική ήταν η παρουσία εργατοϋπαλλήλων , συνταξιούχων ,καθώς και αυτοαπασχολούμενων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε , επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», που κάλεσε τους μαζικούς φορείς της περιοχής  να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας  την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη σύμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στο πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλει «Ή Άνοιξη» μαζί με  τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των άλλων νομών της Θεσσαλίας.

Το συλλαλητήριο  ξεκίνησε στις 11πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με χαιρετισμό από το Χρήστο Κούτσικο , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και του ΔΣ Συλλόγου Φοροτεχνικών Τρικάλων.

Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έγινε από το Γιώργο Κατσίβελο, πρόεδρο του Συλλόγου Μισθωτών Λογιστών  Τρικάλων . Στην ομιλία του ανέδειξε πως η κοινωνική ασφάλιση είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης μετά από σκληρούς και χρόνιους αγώνες με τη μεγαλοεργοδοσία και μόνο με ενωμένο ταξικό αγώνα μπορεί να υπερασπιστεί και όχι με προσχηματικούς διαλόγους και κοπτοραπτική σε ένα σχέδιο που δε μπαλώνεται με τίποτα , παρά μόνο πατιέται στον καλάθι των αχρήστων . Χαρακτηριστικά τόνισε: « Ο αντιασφαλιστικός νόμος με οποιαδήποτε μορφή αποκτήσει, να μη φτάσει στη Βουλή. Να αποσυρθεί! Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!» , ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους:  « Σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε στιγμή μαζί με τη νεολαία τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται, να κλιμακώσουν την πάλης τους, να απαντήσουν μαχητικά στην κυβερνητική προπαγάνδα εξαπάτησης του λαού! Να στείλουμε μήνυμα με τους αγώνες μας, με την παρουσία μας, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!Στις 4 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, να νεκρώσουν τα πάντα! Κανείς στη δουλειά, στα γραφεία, καμιά μηχανή να μην ξεκινήσει!  Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες»

Με το τέλος της κεντρικής ομιλίας  ξεκίνησε δυναμική πορεία κατά μήκος του πεζόδρομου της Ασκληπιού, στην κεφαλή της οποίας νέοι εργαζόμενοι κρατούσαν ένα ομοίωμα φερέτρου που συμβόλιζε τα σχέδια ενταφιασμού των  ασφαλιστικών δικαιωμάτων  των εργαζομένων.

Την … εκλιπούσα Κοινωνική Ασφάλιση πλαισίωναν τα συλλυπητήρια μηνύματα  των «θλιμμένων φίλων» της.

«Να μας ζήσει η ιδιωτική ασφάλιση. Άντε και καλά κέρδη», έγραφε το συλλυπητήριο μήνυμα  του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

«Δύσκολη δουλειά, καλά τα καταφέραμε» ήταν το στερνό κατευόδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Επιτέλους τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης» έλεγε το μήνυμα της ΝΔ, «Βάλαμε κι εμείς πλάτη» αυτό του ΠΑΣΟΚ, «Πάμε για άλλα» διαβεβαίωνε εκείνο της ΕΕ.

Στη συνέχεια  η πορεία πραγματοποίησε  ολιγόλεπτη  στάση μπροστά στο δημαρχείο της πόλης , όπου στην είσοδό του η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ ανάρτησε ένα μεγάλο πανό  ενάντια στα χαράτσια και τις κατασχέσεις που επιβάλουν στο λαό των Τρικάλων δήμος και κυβερνήσεις. Εκεί, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Καϊκης , στέλεχος του ΠΑΜΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαικής Συσπείρωσης», που καταδίκασε τη στάση της δημοτικής αρχής να προσφύγει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών δημοτών από διάφορα δημοτικά τέλη και χαράτσια ,όπως κλήσεις δημοτικής αστυνομίας  κ.α., δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς 4.000 και πλέον δημοτών!!!

Η πορεία συνεχίστηκε με παλμό και συνθήματα  στους δρόμους των Τρικάλων και κατέληξε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία) ,όπου οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά το ομοίωμα του  φερέτρου , δείχνοντας  ότι   στέλνουν στην πυρά τα σχέδια ενταφιασμού της κοινωνικής ασφάλισης.

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Πορεία-1_DCE Πορεία-3_DCE Πανό στο Δημαρχείο_DCE Κάψιμο Φερέτρου στην Κεντρική Πλατεία_DCE Φέρετρο_DCE Στάση της συγκέντρωσης στο Δημαρχείο-1_DCE Συγκέντρωση-1_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .