Δυναμική μείωσης της ανεργίας στη Θεσσαλία, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης

8 Σεπτεμβρίου, 2017 16:42 Επιμέλεια: /

dritseli o.k._DCE

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη της απασχόλησης και της ανεργίας κατά τον μήνα Ιούνιο, καταδεικνύει για πρώτη φορά μία δυναμική τάση αύξησης της εργασίας και σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στη Θεσσαλία. Όπως προκύπτει από τα εποχικά διορθωμένα ποσοστά ανεργίας, στη χώρα η ανεργία αποκλιμακώθηκε, για πρώτη φορά από το 2011, στο ποσοστό του 21,2%. Στο αποκορύφωμά της, η ανεργία είχε εκτιναχθεί στα τέλη του 2013, στο ποσοστό του 27,9%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι άνεργοι στην συγκεκριμένη περίοδο ανήλθαν στο αρνητικό ρεκόρ του 1.357.000. Σήμερα, για τον μήνα Ιούνιο του 2017 οι αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 1.017.125. Με άλλα λόγια οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 350.000, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο φυσικά δεν αναιρεί το ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη. Ενθαρρυντικό στοιχείο όμως, των επικαιροποιημένων μετρήσεων της στατιστικής υπηρεσίας, είναι και το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες, το οποίο έπεσε στο 17,9%, ενώ και στις γυναίκες παρόλο που το ποσοστό παραμένει υψηλότερο, παρουσιάζεται εντυπωσιακή αποκλιμάκωση.

Το στοιχείο, εντούτοις, που πραγματικά εντυπωσιάζει σε σχέση με την περιφερειακή διάρθρωση της ανεργίας, είναι η δυναμική της εργασίας που παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλία – Στερεάς Ελλάδας. Η ανεργία, όπως μετρήθηκε στο επίπεδο της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, είναι ακόμα χαμηλότερη από το εθνικό επίπεδο και πέφτει, μετά από πάρα πολλά χρόνια σε ποσοστό 20,6%. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, μόλις ενσωματωθούν στα στατιστικά και οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, οι άνεργοι στην Ελλάδα θα μειωθούν σε λιγότερους από 1 εκατομμύριο, για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ η Θεσσαλία θα σπάσει επιτέλους το φράγμα του 20%, κάτι το οποίο πιθανότατα θα συμβεί και σε εθνικό επίπεδο. Στόχος παραμένει στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος του 2017, να υπάρχουν 500.000 λιγότεροι άνεργοι στην Ελλάδα από αυτούς που υπήρχαν το 2015, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.