Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ – Αναχώρηση λεωφορείου από τη Καλαμπάκα για την Αθήνα

admin
admin
6 Μαΐου 2016, 20:19

Με  δυναμική απεργιακή συγκέντρωση , σήμερα  πρώτη μέρα της 48ωρης Απεργίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων  και στη συνέχεια με μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σωματεία και εργαζόμενοι  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική και φορομπηχτική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σήμερα,  Παρασκευή 6 Μάη, στις 7:30μμ με πικετοφορία με εκκίνηση την κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων

  Αύριο , Σάββατο 7 Μάη, Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα Αναχώρηση λεωφορείων για την Αθήνα στις  11:30πμ  από την αρχή οδού Β.Τσιτσάνη- ψησταριά «Κωστάρας» και 10.45 από την πλατεία Δημαρχείου στη Καλαμπάκα

            Κυριακή 8 Μάη, Συγκέντρωση 10.00π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων 

Στη σημερινή  απεργιακή συγκέντρωση ομιλήτρια ήταν η Βάσω Μπακάση , μέλος τη γραμματείς Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τόσο τα βάρβαρα μέτρα όσο και η μεθόδευση για ψήφιση το Σαββατοκύριακο με συνοπτικές διαδικασίες, αποδείχνουν ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση αδίσταχτη, που για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για φθηνή εργατική δύναμη τσακίζει και ρίχνει στον καιάδα τον λαό. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και οι  λεγόμενες δημοκρατικές αστικές διαδικασίες τους, που κάθε φορά επικαλούνται για να κρύψουν ότι στην ουσία  η όλα αυτά τόσο η αστική τους δημοκρατία και κοινοβουλευτικοί τους θεσμοί γράφονται στα παλιά τους υποδήματα, αποτελούν το άλλοθι και το φύλλο συκής για να κρύψουν την στυγνή δικτατορία των μονοπωλίων που υπηρετούν.

Αυτό τον ρόλο ανέλαβε να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτοί που πριν από λίγο καιρό ανέβαιναν στα κεραμίδια και έδιναν παντού φρούδες υποσχέσεις μόνο και μόνο για να καταλάβουν την κυβερνητική εξουσία. Τώρα έρχονται να κάνουν την «Βρώμικη δουλειά» και να υπηρετήσουν το εκμεταλλευτικό σύστημα όσο κανένας άλλος, γιαυτό άλλωστε η κυβέρνηση έχει την άπλετη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων της χώρας μας και όχι μόνο.

Στην λογική του ότι έγινε, έγινε η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εφαρμόζει στο ακέραιο όλα τα καταστρεπτικά, αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσάκισαν τον λαό κα υποτίθεται ότι θα καταργούσε με ένα νόμο.

Αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε και η επίθεση που συνεχίζεται στη ζωή μας μπορεί να ανατραπεί. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων που είναι στο δρόμο, στον οργανωμένο αγώνα με την συμβολή των απόμαχων της δουλειάς αλλά όχι και του αγώνα.

Ο λαός μας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη. Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που έχουν βάλει οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους – η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τα κόμματα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Τώρα κοροϊδεύουν ότι δήθεν δεν συμφωνούν. Οι όποιες αλλαγές των προσώπων των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της στρατηγικής τους. Προσπαθούν με τη στάση τους να ξεπλύνουν την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσα χρόνια

Μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα μας αυτούς τους σχεδιασμούς να τους αφήσουμε στα χαρτιά. Αυτό θα κριθεί από το επίπεδο της οργάνωσης και από τον προσανατολισμό του αγώνα μας. Χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μην ξαναπέσουμε στις παγίδες που στήνουν. Έχουμε πια όλοι αποκτήσει μεγάλη πείρα, να την κάνουμε δύναμη αγώνα και ανατροπής.

Στην δράση  του κινήματος οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά της μέτρα και ότι δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα φέρνοντας το νομοσχέδιο λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή σαββατοκύριακο.

Δίνουμε αγώνα να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό.

Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Τα δικαιώματά μας δεν είναι «περασμένα – ξεχασμένα». Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον ιδρώτα μας. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας τις περικοπές που μας έγιναν είναι δικός μας μόχθος και τα διεκδικούμαι ως το τέλος.

Να μην κοπάσουν οι κινητοποιήσεις, αλλά να συνεχίσουμε, να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα. Κάθε μέρα να μπαίνουν στον αγώνα και στην οργάνωσή του και άλλες δυνάμεις.

Τα μεγάλα συμφέροντα δεν παραιτούνται! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ανάπτυξη που υπόσχονται εξασφαλίζει τα αιματοβαμένα κέρδη τους Τα μέτρα γι’ αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς, όμως, είναι ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, συντάξεις, μηδαμινή προστασία της Υγείας, της Πρόνοιας.

Ενωμένοι και δυνατοί με πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.»

 

Τρίκαλα 6 Μάη 2016     –    Γραμματεία  Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .