Δυναμικά η ομάδα πρωτοβουλίας Χασιωτών για το αναρριχητικό κέντρο Γάβρου και Αγίου Δημητρίου

admin
admin
19 Σεπτεμβρίου 2015, 11:44

Στα «ζεστά» φαίνεται ότι πήραν το θέμα της προώθησης χρηματοδότησης της επικαιροποιημένης μελέτης για το αναρριχητικό κέντρο Χασίων οι Χασιώτες όπως δείχνουν οι πρώτες κινήσεις της σχετικής ομάδας πρωτοβουλίας που ιδρύθηκε για αυτόν ειδικά το σκοπό αλλά και για να ασχοληθεί με την γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική των Χασίων .
Σύμφωνα με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που εξελέγη στην πρώτη ιδρυτική , θα λέγαμε , συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας , το οργανωτικό σχήμα και η πιθανή μετεξέλιξη της ομάδας πρωτοβουλίας σε έναν αναπτυξιακό φορέα , ώστε να ασχοληθεί με την τοπική ανάπτυξη , είναι μέσα στις σκέψεις , αλλά τώρα εκείνο που προέχει είναι το θέμα της προώθησης του Αναρριχητικού Κέντρου Χασίων .
«…Τα οργανωτικά της κίνησής μας είναι ένα θέμα πράγματι αλλά αυτό που μας απασχολεί και προέχει για μας τώρα , καθώς ήταν και η αφορμή για την ενεργοποίησή μας , είναι η προώθηση της μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο την οποία έχουμε στα χέρια μας και θεωρούμε ότι είναι άδικο για την περιοχή μας να παραμένει αναξιοποίητη …» , δηλώνει ο συντονιστής της ομάδας πρωτοβουλίας Γιάννης Καραθανάσης .
Σε ότι αφορά τώρα στις επόμενες άμεσες κινήσεις που σχεδιάζονται να ληφθούν το πρώτο είναι μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη που κλείστηκε , σύμφωνα με δικές πληροφορίες , για μετά τις εκλογές , ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής επί του θέματος .
Στη συνέχεια θα υπάρχουν επαφές τόσο με τους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν Καλαμπακιώτικη αναφορά , τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και στη Συνέχεια με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ώστε να έχουν και από την περιφερειακή αρχή τις απόψεις της .
Αφού ο πρώτος κύκλος των επαφών ολοκληρωθεί το συντονιστικό όργανο θα ενημερώσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων , τους Χασιώτες δημοτικούς συμβούλους με επιστέγασμα των πρωτοβουλιών την συνάντηση με τους τοπικούς φορείς περιοχής Χασίων και όλους τους πρώην δημάρχους Χασίων ως και την πρόκληση λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων των δύο χωριών όπου εδράζεται η μελέτη του Αναρριχητικού Κέντρου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας του Αναρριχητικού Κέντρου .
«…Όλα αυτά έχουν ως στόχο να συμβάλλουμε και να ενισχύσουμε την φωνή της δημοτικής αρχής ώστε να ενταχθεί η μελέτη σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και δεν σχετίζεται με καμία άλλη σκοπιμότητα …» , τονίζει ο κ. Καραθανάσης ο οποίος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι «τα Χάσια είναι περιοχή πλούσια σε φυσικό περιβάλλον, σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε παράδοση. Στοιχεία που συναποτελούν τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αξιοποιούμενα μπορούν να δώσουν μέλλον και προοπτική στην συγκεκριμένη χωρική ενότητα του δήμου μας .
Μια περιοχή δημογραφικά , κοινωνικά και παραγωγικά ζωντανή που συμμετέχει δυναμικά στην διαμόρφωση του παραγόμενου τοπικού οικονομικού προϊόντος με δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης . Με βάση αυτά τα δεδομένα η περιοχή των Χασίων αποτελεί μια περιοχή που μπορεί να σχεδιαστούν και κυρίως να ασκηθούν πολιτικές και στρατηγικές ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης – πρότυπο , ικανές να εγγυηθούν το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον ώστε να παραμείνουν οι νέοι μας εδώ , ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα και την διασύνδεσή του με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αγροτουρισμός) …» .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .