Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Ομόφωνα να μην αποδεχτεί την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Απριλίου 2017, 21:12

Συνεδρίασε πριν από λίγο το Δημοτικό  Συμβούλιο με τριάντα πέντε θέματα εγγεγραμμένα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης  ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στην Διαπαραταξιακή επιτροπή .

Ακολούθως ο Δήμαρχος , επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «STAGON NEWS», πρότεινε να συζητηθεί  η επικείμενη ίδρυση και λειτουργία Hot Spots στην έξοδο της Καλαμπάκας προς Τρίκαλα .

Τέλος ο Πρόεδρος ανέγνωσε επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Λεωνίδα Κεραμίδα αναφορικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου  Υγείας και την ανάδειξή τους μέσα από την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06 Απριλίου 2027 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» .

Ένταση και αντεγκλήσεις

Σε ότι αφορά το θέμα του hot spots ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ανέφερε ότι ο Δήμος έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Καλαμπάκα αλλά σε καμία περίπτωση η περιοχή δεν μπορεί να αποδεχθεί την ίδρυση και λειτουργία Hot Spots . Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του “Stagon News” και αποκάλυψε ότι πράγματι το θέμα αυτό επανήλθε τονίζοντας πως κάποιοι παίζουν με τις τύχες αυτής της πόλης και ο δήμος δεν πρόκειται να χορηγήσει καμία άδεια ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας προσφύγων . Ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί και πάλι το πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί και πάλι .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι η παράταξή του είναι σφόδρα ενάντια στην ίδρυση και λειτουργία Hot Spots και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί .

Ο κ. Ζιάκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα και τους σχεδιασμούς από την ύπατη αρμοστεία και να δοθεί το μήνυμα στην Κυβέρνηση και παντού  ότι η παρουσία και λειτουργία κέντρου Φιλοξενίας στην πόλη ισοδυναμεί με καταστροφή για την τοπική οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό .

Την έκπληξή του για  την επαναφορά του θέματος κατέθεσε ο  Λεωνίδας Κεραμίδας ο οποίος τόνισε ότι χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση άδικα γίνεται συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενος να συζητήσει το θέμα .

Η κυρία Περιστέρα Χαρτοπούλου τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι γενικότερο  θέμα που εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και οτιδήποτε  άλλο μας βρίσκει αντίθετους Προκαλούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους να αποσαφηνίσει την θέση της παράταξής της η κ. Χαρτοπούλου υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την ίδρυση Κέντρου Φιλοξενίας στην Καλαμπάκα .

Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο κ. Ρούστας ( μέλος της Χρυσής Αυγής ) με τον κ. Κεραμίδα να αντιδρά και να καταγγέλλει το προεδρείο που , όπως είπε , επιτρέπει να μιλά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση αυτή .

Ωστόσο ο κ. Ρούστας , με την άδεια του προεδρείου έλαβε το λόγο και τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας τις γνωστές θέσεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής για τους πρόσφυγες τονίζοντας  επίσης την ιδιαιτερότητα της περιοχής , λόγω των Μετεώρων , κάτι που δεν επιτρέπει να ιδρυθεί Hot Spots .

Σε ότι αφορά την τελική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχτεί την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Καλαμπάκα  . Σε αυτό συμφώνησε και η κυρία Χαρτοπούλου με την προϋπόθεση ότι η ίδρυση Hot Spot θα πραγματοποιηθεί από Μ.Κ.Ο. ή από ιδιώτη. Απών από τη διαδικασία ήταν ο κ. Κεραμίδας ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα αντιδρώντας όπως αναφέραμε παραπάνω στο ότι επιτράπηκε να πάρει το λόγο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Ρούστας.

  • kalampakas

    Λάθος η επιλογή του Δημάρχου να προταθεί hot spot μεταξύ Τρικάλων – Καλαμπάκας!
    Πρέπει το σημείο να είναι προς Γρεβενά, όπου σε περίπτωση που κάποιοι εξ αυτών επιθυμήσουν να διαφύγουν για Σκόπια, να μη διέλθουν από την Καλαμπάκα, με τις γνωστές συνέπειες που όλοι φοβόμαστε. Προτάσεις από την εκεί περιοχή έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους. Ευκαιρία να αναγνωστούν εκ νέου από τον κ. Δήμαρχο.

  • BBS

    τελικα ποιος δουλευει ποιον !!!!! ακου απο ……ιδιωτη ,η…….μκο !!!!!αμ το αλλο ????απο ποτε τα δημ. συμβουλια δεν πρεπει να αποφασιζουν οταν αποχωρουν ..καποιοι ???

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .