Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Απριλίου 2016, 21:21

Με τριάντα επτά θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη , συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο .

Ο πρόεδρος ανέγνωσε τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την διαπαραταξιακή επιτροπή  ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ενημέρωσε το σώμα για την πρόθεση του δήμου να ζητήσει την ενοικίαση  ιδιωτικών χώρων στο κέντρο της Καλαμπάκας (πλατεία Δημουλά) που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι παρκινγκ .

Ερωτήσεις  επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Ακολούθως η δημοτική σύμβουλος Περιστέρα Χαρτοπούλου ζήτησε από τον πρόεδρο να διεξαχθεί ειδική συνεδρία του Δημοτικού  Συμβουλίου που θα συζητήσει και θα αποφασίσει σχετικά με την απόφαση του Κ.Α.Σ αναφορικά με τις χρήσεις εντός του Ιερού χώρου των Μετεώρων .

Από την πλευρά του ο δημοτικός Σύμβουλος Βάϊος Ζιάκας  ζήτησε την κατασκευή δημοτικών τουαλετών , την αντικατάσταση των καμένων  λαμπτήρων στα Μετέωρα  ως και την καλυτέρευση της καθαριότητας .

Στην απάντησή του  προς την κυρία Χαρτοπούλου ο δήμαρχος ανέφερε ότι η κυρία Χαρτοπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα του Κ.Α.Σ χωρίς να κληθεί κανένας από την δημοτική αρχή εκφράζοντας  επίσης την απορία του για την μη παρουσία των βουλευτών στην επίμαχη συνεδρία του ΚΑ.Σ . Τέλος ο  Δήμαρχος ανακοίνωσε πως όταν γνωστοποιηθεί στον δήμο η  επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Κ.Α.Σ θα συνεδριάσει το Δ.Σ προκειμένου να δεχθεί προτάσεις φορέων και θα εκφέρει γνώμη  επ΄αυτού .

Στο απώτερο  μέλλον η αξιοποίηση του πλατανόδασους Διάβας 

Θέμα  δημιουργήθηκε με αφορμή  την αίτηση δημότη Διάβας  για παραχώρηση δημοτικής έκτασης  νομιμοποίησης υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται  εντός του πλατανόδασους Διάβας . Επί του θέματος ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε την απορία του για τις προθέσεις της δημοτική αρχής να παραχωρήσει τον χώρο  στον αιτούντα κάτι που όπως είπε ανατρέπει όλα όσα έχουν ειπωθεί από όλες της δημοτικές αρχές για την αξιοποίηση του πλατανόδασους Διάβας  που σημαίνει ότι η αξιοποίησή του εγκαταλείπεται οριστικά . Ο κ. Σακελλαρίου επικαλέστηκε και την διχογνωμία   στην απόφαση του Τ.Σ Διάβας η οποία , όπως είπε , αντί να προβληματίσει αγνοήθηκε .

Την απορία του εξέφρασε και ο κ. Ζιάκας ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει την βούληση να προχωρήσει στην αξιοποίηση του πλατανόδασους . «Θα περίμενα εσείς κ. Δήμαρχε ως Διαβίτης να ανακοινώνατε  απόψε την αξιοποίηση του πλατανόδασους . Λυπάμαι για την απόφασή σας» , κατέληξε ο κ. Ζιάκας .

Από την πλευρά του ο κ. Σινάνης τόνισε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει το πάρκο αναψυχής Καλαμπάκας .

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας

Ο κ. Σινάνης ανέγνωσε στο σώμα την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμμετέχει στον κεντρικό σχεδιασμό  και να προχωρήσει στην σύσταση – δημιουργία  ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Καλαμπάκας  διαβάζοντας  το σκεπτικό όσον αφορά την σκοπιμότητα και λειτουργία του που θα επικεντρώνεται  τον τομέα της πρόληψης  . Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου .

 

 

  • ΟΧΙάς

    Ο δήμαρχος στο προεκλογικό του πρόγραμμα
    είχε την αξιοποίηση του πλατανόδασους της Διάβας προκειμένου να
    «ψαρέψει» σταυρούς προεκλογικά. Σήμερα μας έταξε ένα πάρκο με λοφίσκο και εκκλησάκι στην Καλαμπάκα. Δεν αντιλαμβάνεται την οικολογική σημασία του πλατανόδασους και ότι η σωστή αξιοποίησή του θα αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που υλοτόμησαν τα δένδρα και τους καλλωπιστικούς θάμνους στο ΞΕΝΙΑ.
    ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .