Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου ώρα Μηδέν

admin
admin
25 Φεβρουαρίου 2016, 18:34

Το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου άνοιξε τις πύλες του κατά το έτος 1986 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να επιτελεί το λειτούργημα της εκπαίδευσης και της παιδαγώγησης των νέων ανθρώπων του Καστρακίου. Όλα αυτά τα χρόνια μέσω των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν  δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές του ώστε να αποτελέσουν ενεργά μέλη αυτού του τόπου αλλά και αυτής της κοινωνίας. Μέχρι και σήμερα μετρά συνεχώς επιτυχίες αν κρίνουμε ότι οι περισσότεροι μαθητές του είναι καταξιωμένοι(επαγγελματίες , επιστήμονες κλπ) στο είδος τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και αυτό διότι το στολίδι μας , το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου απειλείται με οριστικό λουκέτο. Το κλείσιμό αυτού μόνο αρνητικό αντίκτυπο έχει.

Ειδικότερα ένας παραδοσιακός οικισμός σαν το Δ.Δ Καστρακίου που βρίσκεται κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων(μνημείο της UNESCO) το να χάνει κοινωνικές δομές αναντικατάστατης αξίας όπως είναι το Δημοτικό Σχολείο απαξιώνεται κακουργηματικά, διότι όπως λέει και η λαϊκή ρήση «Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».

Σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ανοίξει τις πύλες του το Γεωλογικό μουσείο Καστρακίου σε απόσταση μόλις 100μ από το Δημοτικό Σχολείο. Το μουσείο αυτό θα το επισκέπτονται κάθε χρόνο σχολεία από όλη την Ελλάδα , αλλά και χιλιάδες επισκέπτες των Ιερών Μονών των Μετεώρων. Είναι λογικό στο Καστράκι να υπάρχει μουσείο αλλά ΟΧΙ Δημοτικό Σχολείο; Και το πλέον οξύμωρο είναι ότι το μουσείο θα στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου , που πρόσφατα καλώς ανακαινίστηκε και το νεόδμητο  σχολείο πλήρους υλικοτεχνικής υποδομής να κλείνει και να απαξιώνεται;

Με το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου συνεπάγεται η κατάργηση των:

  1. Εθνικές εορτές –παρελάσεις.
  2. Ήθη και Έθιμα του τόπου.
  3. Το κατηχητικό .
  4. Ο ΕΜΟΚ .
  5. Η Ταυτότητα του Καστρακίου.
  6. Η χαρά από τα γέλια και τα παιχνίδια των παιδιών.
  7. Οι κοινωνικές επαφές των παιδιών και όχι μόνο.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται πάμπολλα , το θέμα όμως  πλέον χρήζει άμεσης παρέμβασης ώστε να μην χάσουμε τις αξίες που πρεσβεύει το σχολείο για τον τόπο μας και τους νέους ανθρώπους.

Είναι σίγουρο ότι όλοι μαζί και με την αγαστή συνεργασία όλων των εκπροσώπων δεν θα αφήσουμε να κλείσει το Σχολείο μας και να αμαυρώσουμε την εικόνα του Καστρακίου μας.

 

Ας μην ξεχνιόμαστε ότι ένας τόπος χωρίς τους νέους ανθρώπους παύει να έχει την υγεία που του χρειάζεται, άλλωστε είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε τις αρχές και τα ιδανικά αυτού του τόπου , όχι τόσο για εμάς αλλά για τα νέα παιδιά μας , το αξίζουν.

 

Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να φωνάξουμε ΝΑΙ στην διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου ΟΧΙ στο κλείσμο αυτού.

 

Για το λόγο αυτό :

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου για τη λήψη αποφάσεων.

 

 «Επιτροπή Αγώνα για τη διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου.»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Παρακαλούμε πολύ  όπως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ να παρευρεθείτε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου , προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που αφορά στο κλείσιμο του Δημοτικού μας Σχολείου καθώς και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το Σχολείο του χωριού μας.

Δεν αφορά μόνο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο αλλά αφορά όλους τους Δημότες Καστρακίου.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 

Με Τιμή

 

«Επιτροπή Αγώνα για τη διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .