Και εγένετο Δήμος Μετεώρων – Oμόφωνη η απόφαση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Νοεμβρίου 2016, 16:19

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής  του Συμβουλίου Τοπωνυμιών  του Υπουργείο Εσωτερικών , όπου μεταξύ άλλων εξέτασε την αίτηση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Στη συνεδρίαση,  παρέστη  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Ν. Σινάνης εξέθεσε σθεναρά τις απόψεις του και την αιτιολογία , σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας, σε Δήμο Μετεώρων.

Ομόφωνα Δήμος Μετεώρων

Η επιτροπή μετά την εισήγηση του κου Σινάνη αποφάσισε ομόφωνα την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Περιχαρής ο Δήμαρχος που υποστήριξε σφόδρα αυτήν την αλλαγή , δήλωσε πως πρόκειται για μια ιστορική μια ιστορική απόφαση που απηχεί στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και διαφήμισης όλης της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε είπε , πως τα Μετέωρα βάσει μετρήσεων του ΕΟΤ είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας. «Με αυτή την απόφαση αναβαθμίζουμε την πόλη καθώς ελάχιστοι στον τουριστικό κόσμο την γνωρίζουν ως Καλαμπάκα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Μετέωρα κι επιτέλους ήλθε η ώρα η πόλη μας να επωφεληθεί τουριστικά από αυτή τη μοναδική παγκοσμίως ατραξιόν».

Ήδη η τοπική κοινωνία της πόλης φαίνεται να υποδέχεται  πολύ θετικά την αλλαγή αυτή, καθώς γίνεται κατανοητή η τουριστικά, οικονομική αλλά και τουριστική αναγκαιότητα που επέβαλε αυτή την πρόταση.

Ο κος Σινάνης έκλεισε λέγοντας πως  «Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, και θα διευκολύνει  το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού>>.

Πλέον αναμένεται  η τυπική πλέον διαδικασία υπογραφής από τον Υπουργό Εσωτερικών για να εφαρμοστεί και στην πράξει αυτή η απόφαση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .