Και εγένετο Δήμος Μετεώρων – Oμόφωνη η απόφαση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων

22 Νοεμβρίου, 2016 16:19 Επιμέλεια: /

kalampakagipedo-apo-drone_dce

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής  του Συμβουλίου Τοπωνυμιών  του Υπουργείο Εσωτερικών , όπου μεταξύ άλλων εξέτασε την αίτηση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Στη συνεδρίαση,  παρέστη  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Ν. Σινάνης εξέθεσε σθεναρά τις απόψεις του και την αιτιολογία , σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας, σε Δήμο Μετεώρων.

Ομόφωνα Δήμος Μετεώρων

Η επιτροπή μετά την εισήγηση του κου Σινάνη αποφάσισε ομόφωνα την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Περιχαρής ο Δήμαρχος που υποστήριξε σφόδρα αυτήν την αλλαγή , δήλωσε πως πρόκειται για μια ιστορική μια ιστορική απόφαση που απηχεί στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και διαφήμισης όλης της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε είπε , πως τα Μετέωρα βάσει μετρήσεων του ΕΟΤ είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας. «Με αυτή την απόφαση αναβαθμίζουμε την πόλη καθώς ελάχιστοι στον τουριστικό κόσμο την γνωρίζουν ως Καλαμπάκα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Μετέωρα κι επιτέλους ήλθε η ώρα η πόλη μας να επωφεληθεί τουριστικά από αυτή τη μοναδική παγκοσμίως ατραξιόν».

Ήδη η τοπική κοινωνία της πόλης φαίνεται να υποδέχεται  πολύ θετικά την αλλαγή αυτή, καθώς γίνεται κατανοητή η τουριστικά, οικονομική αλλά και τουριστική αναγκαιότητα που επέβαλε αυτή την πρόταση.

Ο κος Σινάνης έκλεισε λέγοντας πως  «Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, και θα διευκολύνει  το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού>>.

Πλέον αναμένεται  η τυπική πλέον διαδικασία υπογραφής από τον Υπουργό Εσωτερικών για να εφαρμοστεί και στην πράξει αυτή η απόφαση.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.