Δήμος Καλαμπάκας – Λεωφορείο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 35ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων

admin
admin
23 Ιουνίου 2015, 13:39

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων όπως κάθε χρόνοδιοργανώνει στα λιβάδια του Περτουλίου το 35°Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση όπου διοργανώνεται με τη συμμετοχή όλων των Σαρακατσαναίων από όλη τη Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις.Έτσι τη Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 21:00 μμ διοργανώνεται το φεστιβάλ νεολαίας που έγινε πλέον θεσμός όπου οι νέοι Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα παρευρίσκονται στη πλατεία της Ελάτης και διασκεδάζουν με νέους μουσικούς Σαρακατσάνους.

Το Σάββατο το πρωί και έχοντας πάλι ως γνώμονα τους νέους διοργανώνονται αγώνες ποδοσφαίρου (τόπκα) 5χ5 με νέους αλλά και παιδικά τμήματα. Το Σάββατο το απόγευμα διοργανώνονται βιωματικά δρώμενα από τη ζωή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων από παιδιά τον Συλλόγων της Ελλάδος και του εξωτερικού, και ακολουθεί το μεγάλο γλέντι των Σαρακατσαναίων.

Τη Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με όλα τα χορευτικά από όλη την Ελλάδα όπου με δρώμενα, αθλοπαιδιών, χορούς, και κλείνει το τριήμερο εκδηλώσεων.

Προσκαλούνται όλοι να βρεθούν στα λιβάδια Περτουλίου ώστε να διασκεδάσουν όλοι μαζί αλλά και να βιώσουν το Σαρακατσάνικο τρόπο ζωής. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

O Δήμος Καλαμπάκας θα διαθέσει λεωφορείο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 35ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο Καλαμπάκας, το πρωί της Κυριακής 28/6/2015 στις 9:00 π.μ.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .