Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη – Σημαντικό βήμα για την οικονομία η απόφαση του eurogroup

16 Ιουνίου, 2017 09:40 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Η απόφαση της ευρωομάδας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η επίπονη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης βελτίωσε σε σημαντικά σημεία τη συμφωνία και εκτός από τη διασφάλιση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, διαμόρφωσε ένα σταθερό διάδρομο για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από το μνημόνιο. Σε σχέση με το χρέος, τα πιο σημαντικά στοιχεία τη συμφωνίας αφορούν στην θεσμοθέτηση της ρήτρας ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά και στην περιγραφή συγκεκριμένων μέτρων απομείωσης. Κομβικό σημείο της συμφωνίας αποτελεί επίσης η ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ στις δεσμεύσεις των δανειστών συμπεριλαμβάνεται και η εγγύηση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σε όλη αυτή τη σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίστηκε με τη σκληρή γραμμή των πιο ακραίων δανειστών. Η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε τη διεκδίκηση των μέτρων για το χρέος, δεν συμπορεύτηκε με τις προσπάθειες για τη βελτίωση των όρων της συμφωνίας, προτίμησε να παραμείνει  απομονωμένη και να συνεχίσει να μεμψιμοιρεί, χωρίς να στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση πάλεψε για να αλλάξει δυσμενείς όρους και ακραίες απαιτήσεις και θα συνεχίσει να παλεύει για την οριστική λύση στο θέμα του χρέους, την έξοδο από το μνημόνιο και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.