Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας

8 Μαρτίου, 2016 09:17 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος για χειραφέτηση και ισότητα. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, η καταπίεση και ο αποκλεισμός των γυναικών από την οικονομική και κοινωνική ζωή οξύνεται. Παρά την θεσμική πρόοδο σε σχέση με την την διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, οι έμφυλες ανισότητες αλλάζουν ραγδαία μορφή, βρίσκουν νέα πεδία έκφρασης και δημιουργούν συνεχώς νέες σχέσεις εκμετάλλευσης.

Οφείλουμε στο πλαίσιο αυτό να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και με την διεκδικητική μας διάθεση, όλες οι γυναίκες, να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για πραγματικές συνθήκες ισότητας στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτικό στίβο. Κι αν φέτος οφείλουμε να στρέψουμε την ιδιαίτερη προσοχή μας κάπου, αυτό θα πρέπει να αφορά όλους εκείνους τους ανθρώπους που ήρθαν κατατρεγμένοι στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Η έμφυλη διάσταση του προσφυγικού δράματος δεν μπορεί, ούτε πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Για τον λόγο αυτό καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε την χρονιά που μας έρχεται, ακόμα πιο μεγάλη μάχη, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλες τις γυναίκες εκείνες που βιώνουν σήμερα το αδυσώπητο πρόσωπο της προσφυγικής κρίσης.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.