Δηλητηρίασαν σκυλιά στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Μαΐου 2015, 12:02

Ασυνείδητοι δεν δίστασαν να γεμίσουν με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) την πόλη της Καλαμπάκας , με θλιβερό απολογισμό τον θάνατο σκυλιών.

Σήμερα   το πρωί κάτοικοι  της περιοχής ειδοποίησαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κο Αναγνωστόπουλο ότι κάποια σκυλιά κείτονταν στον δρόμο με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Αμέσως ο Αντιδήμαρχος έσπευσε στον χώρο όπου εντόπισε σε πρώτη φάση το ένα και αφού τοποθετήθηκε σε φορτηγάκι , μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό ιατρείο της πόλης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή , αφού κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε παρόμοια περιστατικά , χωρίς βέβαια να ανησυχήσουν οι δράστες.

Η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μια εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον, ενώ συνιστά σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ο κίνδυνος γίνεται πολύ σοβαρότερος ιδίως για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην ύπαιθρο. Σε μια τέτοια τραγική περίπτωση, και ανάλογα με τις ειδικότερες περιστάσεις, δεν αποκλείεται οι υπαίτιοι να βρεθούν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Πολύ συχνά, οι δράστες χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί στην Ελλάδα, όπως  το γνωστό DDT και έχει ανιχνευτεί την περασμένη χρονιά σε δολώματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας. Το έγκλημα της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέο. Η γενικότερη εγρήγορση και η άμεση συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που μπορούν να συμβάλουν ουσιωδώς, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση του θλιβερού αυτού φαινομένου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .