Δηλητηρίασαν σκυλί πίσω από το Δημαρχείο Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Αυγούστου 2017, 13:28

Ασυνείδητοι δεν δίστασαν να γεμίσουν με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) την πόλη της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα την περιοχή πίσω από το Δημαρχείο.

Σήμερα το μεσημέρι  κάτοικοι  της περιοχής ειδοποίησαν τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Καλαμπάκας  ότι κάποιο σκυλί κείτονταν στον δρόμο με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Αμέσως ο κος Κτενάς έσπευσε στον χώρο όπου το εντόπισε και αφού το τοποθέτησε σε αυτοκίνητο  , το μετέφερε σε κτηνιατρικό ιατρείο της πόλης.

Να τονίσουμε ότι η περιοχή πίσω από τα ο Δημαρχείο της Καλαμπάκας , φιλοξενεί πολλά αδέσποτα σκυλιά με αρκετούς κατοίκους να διαμαρτύρονται για το θέμα , ζητώντας από την απομάκρυνσή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή , αφού κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε παρόμοια περιστατικά , χωρίς βέβαια να ανησυχήσουν οι δράστες.

Και αυτή την φορά οι δράστες δε έγιναν αντιληπτοί για την αποτρόπαια πράξη τους .

Η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μια εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον, ενώ συνιστά σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ο κίνδυνος γίνεται πολύ σοβαρότερος ιδίως για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην ύπαιθρο ή στις πόλεις . Σε μια τέτοια τραγική περίπτωση, και ανάλογα με τις ειδικότερες περιστάσεις, δεν αποκλείεται οι υπαίτιοι να βρεθούν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πολύ συχνά, οι δράστες χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί στην Ελλάδα, όπως  το γνωστό DDT και έχει ανιχνευτεί την περασμένη χρονιά σε δολώματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας. Το έγκλημα της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέο. Η γενικότερη εγρήγορση και η άμεση συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που μπορούν να συμβάλουν ουσιωδώς, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση του θλιβερού αυτού φαινομένου.

adespota foles (1)

 

  • Touberlekis

    Για να μην ξανασυμβεί χρειάζεται να αναζητηθεί η ρίζα του κακού, οι αιτίες του προβλήματος, να βρεθεί λύση. Και αυτό σημαίνει… ευθύνη. Τι λες δήμαρχε.

  • Mina

    Πριν 10 λεπτά «εφυγε» ο Περσέας….δεσποζομενο σκυλάκι που καθώς βγήκε με το ¨αφεντικό του«την βραδινή του βολτούλα είχε την ατυχία να φάει «κάτι » μέσα στα χόρτα της πρασιάς μπροστά στο Γενικό Λύκειο….Δεν μπορέσαμε να τον σώσουμε…Αυτοί που έχουν γεμίσει την πόλη με φόλες πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι!!!!Ο σκοπός τους πέτυχε.Ντροπή στους πολιτισμένους ανθρώπους.

  • Mina

    Πριν 10 λεπτά «έφυγε » ο Περσέας, δεσποζόμενο σκυλάκι που είχε βγει την βραδινή του βόλτα με το αφεντικό του…Έφαγε φόλα μπροστά στην πρασιά του Γενικού Λυκείου και δυστυχώς δεν προλάβαμε να τον σώσουμε!Οι δράστες ας κοιμούνται ήσυχοι…Σιγά σιγά η πόλη θα είναι πολιτισμένη χωρίς αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά…!!!Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου4039/12.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .