Δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις, ζήτησε ο Κ. Αγοραστός από τον υπουργό Β. Αποστόλου και τον υφυπουργό Αλ. Χαρίτση

15 Σεπτεμβρίου, 2016 22:58 Επιμέλεια: /

agorastos-charitsis

Επαφές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με αρμόδιους υπουργούς για να ανακουφιστούν οι πληγέντες και να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης

«Ζεστό» χρήμα 2 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις στη Θεσσαλία που είναι ενταγμένες σε παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους

Εγκρίθηκε ποσό 140 χιλ. ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών στο Δήμο Σοφάδων

Με βασικό στόχο να δοθούν γρήγορες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη Θεσσαλία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε σήμερα επαφές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και να συντμηθεί ο χρόνος για την καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι «από το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων εξαρτάται συνολικά η τοπική οικονομία στη Θεσσαλία».

Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να προχωρήσει τις διαδικασίες για να προκηρυχθούν τα πρώτα μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και κατ’ αυτόν τον τρόπο να παροχετευθεί «ζεστό» χρήμα στην ελληνική περιφέρεια.

Στον κ. Αλ. Χαρίτση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέδωσε τον πλήρη φάκελο για τις ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ τον ενημέρωσε ότι σύντομα θα καταθέσει και τον αντίστοιχο με τις ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, φάκελος ο οποίος είναι στη φάση της συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων.

Για την ΠΕ Τρικάλων ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι με βάση μετριοπαθείς υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον 8 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ για την επείγουσα αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τη δρομολόγηση βασικών αντιπλημμυρικών έργων.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τον Υφυπουργό Οικονομίας:

-να επιταχυνθεί ο ρυθμός πληρωμών τόσο στα έργα του ΕΣΠΑ 2007-13 που ολοκληρώνονται όσο και σ’ αυτά του ΕΣΠΑ 2014-20 που έχουν ξεκινήσει

-και να εκταμιευθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους κι έχουν υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια.

Ο κ. Αλ. Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Κ. Αγοραστό ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η εκταμίευση δόσης 2 εκατομμυρίων ευρώ στις επιχειρήσεις στη Θεσσαλία που είναι ενταγμένες στους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους. Επισημαίνεται ότι βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου, η καταβολή των επιδοτήσεων γίνεται πλέον σε δόσεις.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας ποσό ύψους 140.000 ευρώ στο Δήμο Σοφάδων για αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 21-22-23 Μαΐου 2016. Για τις συγκεκριμένες ζημιές η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε τάχιστα όλες τις απαραίτητες ενέργειες (καταγραφή ζημιών, Τεχνικά Δελτία) ώστε να κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.