Διεργασίες για σύσταση δεύτερου Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Καλαμπάκα

21 Φεβρουαρίου, 2017 19:58 Επιμέλεια: /

agrotikos synmos new (3)

Αγροτικός Συνεταιρισμός είναι η αυτόνομη ένωση προσώπων, η οποία συγκροτείται εθελοντικά και επιδιώκει με την αμοιβαία βοήθεια και την αλληλεγγύη των μελών της, τη συλλογική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους, μέσω μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Συνεταιρισμοί μπορεί να λειτουργούν σε οποιοδήποτε κλάδο ή δραστηριότητα της  αγροτικής οικονομίας όπως οι αλιευτικοί, κτηνοτροφικοί, πτηνοτροφικοί, μελισσοκομικοί, σηροτροφικοί, αγροτουριστικοί, αγροβιοτεχνικοί, οικοτεχνικοί κλπ.

Για τη σύσταση ΑΣ σύμφωνα με το ν.4384/2016 απαιτείται η σύνταξη καταστατικού και η  υπογραφή του από 20 τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα. Αν πρόκειται για ΑΣ με μέλη αποκλειστικά καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων απαιτείται ελάχιστος αριθμός  10 φυσικών προσώπων.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση Κτηνοτρόφων και Γεωργών με σκοπό την σύσταση Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπλιάτσιος Κωνσταντίνος ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την σύσταση του Συνεταιρισμού και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν για να αρθούν οι απορίες που υπήρχαν.

Τους μίλησε για το καταστατικό και τους όρους που εμπεριέχονται και έκανε αναλυτική ενημέρωση για την σύσταση ομάδων παραγωγών , δίδοντας έμφαση στα θετικά που εμπεριέχουν αυτές οι ομάδες.

Ενημέρωσε ακόμη τους παρευρισκόμενους  Αγρότες για το Ασφαλιστικό εφιστώντας την προσοχή ότι τα εισοδήματα μιας οικογένειας πρέπει να διανεμηθούν στα μέλη με τέτοιον τρόπο ώστε και τα μέλη να είναι ασφαλισμένα και τα ασφάλιστρα να είναι τα λιγότερα.

Ήταν η πρώτη συνάντηση και θα ακολουθούσουν και άλλες για τις τελικές αποφάσεις.

agrotikos synmos new (5) agrotikos synmos new (4) agrotikos synmos new (2) agrotikos synmos new (1) agrotikos synmos new (6) agrotikos synmos new (7)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.