Διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την προστασία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ αποφάσισε το Δ.Σ. Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
16 Μαΐου 2017, 21:19

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο με 29 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη . Με την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για  τα θέματα που συζητήθηκαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις .

Θέμα διαβούλευσης για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την προστασία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου έθεσε θέμα ενημέρωσης αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων τονίζοντας πως κακώς εστάλη το εν λόγω έγγραφο και δεν είναι προσωπική άποψη αλλά άποψη του δήμου  .

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάϊος Ζιάκας ζήτησε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για να συζητηθεί το θέμα του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την προστασία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ ως και να εξηγήσει ο δήμαρχος την αποσταλείσα επιστολή στην Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων .

Επίσης η δημοτικός Σύμβουλος Περιστέρα Χαρτοπούλου ζήτησε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να γίνει δημόσια διαβούλευση για το θέμα το σχεδίου προεδρικού διατάγματος.

Το ίδιο αίτημα έθεσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Τούλας.

Στο σημείο αυτό η δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Περιστέρα Χαρτοπούλου πρότεινε στο προεδρείο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως τα θέμα του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία του ιερού χώρου των Μετεώρων .

Απαντώντας επί της πρότασης της πραγματοποίησης διαβούλευσης που ετέθη από τους δημοτικούς συμβούλους ο Δήμαρχος κ. Σινάνης πρότεινε να γίνει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης  και να κληθούν  να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι τοπικοί φορείς χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα . Αναφορικά με την επίμαχη επιστολή για την οποία κατηγορήθηκε ,τόνισε ότι είναι υπερήφανος γι΄ αυτήν την επιστολή  που είναι προσωπικού χαρακτήρα  και δεν είναι άποψη του Δήμου κατηγορώντας τον κ. Σακελλαρίου ότι ενώ μπορούσε εγκαίρως να στείλει απόφαση επί του θέματος δεν το έκανε .

 

Επί της διαδικασίας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ράντος αναφέρθηκε στην επιστολή της κυρίας Χαρτοπούλου επισημαίνοντας ότι και η ίδια η κυρία Χαρτοπούλου μιλάει για ανάγκη σεβασμού της ιερότητας του χώρου των ΜΕΤΕΩΡΩΝ θέμα για το οποίο συμφωνεί και η δημοτική αρχή .

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση με τους παριστάμενους αναρριχητές οι οποίοι εγκάλεσαν την δημοτική αρχή για την στάση της στο θέμα κατηγορώντας τον δήμαρχο για προσπάθεια συγκάλυψης .

Σχετικά με την απόφαση επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί ο δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη  να καλέσει τους τοπικούς φορείς  σε δημόσια διαβούλευση εντός ενός μηνός ώστε να κατατεθούν όλες οι προτάσεις επί του θέματος .

  • Touberlekis

    «….ότι είναι υπερήφανος γι΄ αυτήν την επιστολή που είναι προσωπικού χαρακτήρα και δεν είναι άποψη του Δήμου……. »
    Στην περίπτωση αυτή έπρεπε να την υπογράψετε ως φαρμακοποιός και όχι ως δήμαρχος και να βάλετε την διεύθυνσή σας.

  • ΟΧΙάς

    Ο δήμαρχος αντί να ζητήσει συγνώμη για την θεσμική απρέπεια δηλώνει υπερήφανος! Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε….ή αλλιώς άρες μάρες κουκουνάρες!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .