Διανομή τροφίμων σε αστέγους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας

22 Ιουλίου, 2016 12:24 Επιμέλεια: /

Untitled_DCE

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του έργου «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής». Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησε μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των 19  – ενταγμένων στο πρόγραμμα –  Δήμων της Θεσσαλίας Το πρόγραμμα αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός (κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου) «Ολοκληρώσαμε πρώτοι, χάριν στις μεγάλες προσπάθειες των υπηρεσιών μας αλλά και των υπηρεσιών των Δήμων όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Το επισιτιστικό πρόγραμμα  για τους αστέγους, άλλα και όσους ζουν κάτω από συνθήκες αστεγίας ωφελεί 933 οικογένειες και έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τις 250.000€».

Τα προϊόντα διατέθηκαν από τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Τρικάλων, Πύλης και Φαρκαδόνας καθώς και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμπάκας.

Από τη συγκεκριμένη δράση ωφελούνται 208 οικογένειες της Π.Ε. Τρικάλων ή μεμονωμένα άτομα, τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και για κάθε οικογένεια περίπου αντιστοιχεί: Μακαρόνια 20 πακέτα, Ρύζι τύπου Καρολίνα 10 πακέτα, Φέτα Π.Ο.Π. 12 συσκευασίες των 400γρ, Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 8 συσκευασίες των 400γρ, Νωπό κοτόπουλο 8 κοτόπουλα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 8 συσκευασίες του 1λίτρου, Γάλα εβαπορέ 32 τεμάχια, Ελιές 7 συσκευασίες των 300γρ., Χαλβάς με ταχίνι 4 συσκευασίες του 400γρ.

Τα τρόφιμα που διατέθηκαν πληρούν όλους τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και τις εκάστοτε Αγορανομικές και Υγειονομικές και Κοινοτικές διατάξεις.

Στη διανομή του κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Χ. Μιχαλάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρικάλων κος Χ. Αναστασίου  τα μέλη της επιτροπής παραλαβής της Περιφέρειας Θεσσαλίας (κος Ζτρίβας, κα Καρρά και κος Μπεμπές) και του Δήμου Τρικάλων (κα Α. Θεμελή, Ε. Λιούλιος και Π. Μαραγκός) καθώς  και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.