Διαμαρτύρονται για το νερό οι κάτοικοι του Μαυρελίου

admin
admin
4 Ιουνίου 2015, 11:55

Επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και παράκληση για ενημέρωση απέστειλαν κάτοικοι του χωριού Μαυρέλι του Δήμου Καλαμπάκας , προς τους Αρμόδιους φορείς , επισείοντας την προσοχή για την ακαταλληλότητα αλλά και της έλλειψης του νερού στο χωριό τους.

Στην επιστολή που εστάλη αναφέρονται τα εξής:

<< Το Μαυρέλι είναι ένα Κεφαλοχώρι στο «Τρίστρατο» των νομών Τρικάλων- Γρεβενών και Λάρισας, σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Το νερό για το οποίο θέλουμε να σας ενημερώσουμε μέσα από αυτή την επιστολή, είναι το αγαθό που λείπει από το χωριό μας. Και αυτό το λίγο που υπάρχει από φράγμα που έγινε το 1976 (περίπου 20.000 κ.μ.) είναι τελείως ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση-πλύσιμο-λούσιμο-πότισμα κήπων – πότισμα ζώων κ.λ.π. και αυτό γιατί δεν περνάει από κανένα φίλτρο, το δε δίκτυο ( δεξαμενές και σωληνώσεις) είναι παμπάλαιο και δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ κανονικά.

Σας ενημερώνουμε ότι, για πόσιμο και μαγειρική χρησιμοποιούμε το νερό από 2 βρύσες που και αυτών δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο.

Το 1984 με χρήματα των κατοίκων και της Κοινότητας (τότε) Μαυρέλι, έγινε γεώτρηση της οποίας το νερό πριν από λίγα χρόνια στέρεψε. Στη συνέχεια χωρίς κανένα λόγο τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ( ξανά) πληρώνουν το νερό και μάλιστα σε τιμή ουίσκι !!!.

Σας θυμίζουμε ότι αυτό το νερό woo πληρώνουμε, δεν είναι πόσιμο.!!!

Μας υποσχέθηκαν ότι θάρθει νερό από το φράγμα Λογγά αλλά και αυτό είναι ανεπαρκές και κοστίζει πιο πολύ λόγω υψομετρικής διαφοράς και, λόγω μη φιλτραρίσματος, άρα ακατάλληλο και αυτό. Φοβόμαστε να βάλουμε πλυντήριο γιατί βγάζει λάσπη το νερό και τα ρούχα βγαίνουνε λασπωμένα.

Ηλικιωμένα άτομα που είχαν ξεμείνει από νερό βρύσης μαγείρεψαν μ’ αυτό του δικτύου και αντί για φαγητό έφαγαν….χώμα

Δημιουργούνται προβλήματα σους θερμοσίφωνες, στις σωληνώσεις σπιράλ κ.λ.π. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Δήμος Καλαμπάκας, απειλεί όποιους αρνούνται να πληρώσουν αυτό το λασπόνερο ότι τέλος του Μάη θα κόψουν το νερό!!!!

Και ρωτάμε; Ποιο νερό κύριοι υπεύθυνοι; ΤΟ ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ ;

Κύριοι υπεύθυνοι, το σημαντικότερο αγαθό της φύσης, δεν κόβεται.

Αυτό που για να καθαρίσουν οι σωλήνες πρέπει να μείνουν ανοιχτοί αρκετή ώρα; Αυτό που το Χειμώνα έχει υπερχείλιση; Αυτό που για να μην παγώνει το Χειμώνα και σπάζουν οι σωληνώσεις στις θερμοκρασίες μείον 20 βαθμών Κελσίου αναγκαζόμαστε να αφήνουμε το νερό να τρέχει λιγάκι;

Για το Χειμώνα εμείς προτείνουμε να μην λειτουργούν οι υδρομετρητές ή να μη χρεώνονται οι καταναλωτές

Φίλτρο μας έταξαν αλλά φίλτρο δεν βλέπουμε Ακόμα και το νερό και από τις 2 βρύσες, θεωρούμε ότι δεν είναι και τόσο κατάλληλο , επειδή οι αρμόδιοι δεν μας έδειξαν ποτέ τις αναλύσεις που έγιναν κατά καιρούς παλιότερα. Ο κόσμος δεν είναι αρνητικός να πληρώσει αλλά να πληρώσει το καθαρό νερό και όχι το Λασπόνερο!!!

Εδώ να αναφέρουμε επίσης, ότι η αύξηση της τιμής του νερού τετραπλασιάστηκε – τουλάχιστον – από πέρυσι που δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός Δήμος Καλαμπάκας. Ο κόσμος στο Μαυρέλι είναι φιλήσυχος αλλά τέτοια κοροϊδία δύσκολο να τη δεχτούμε πλέον.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ!!!

Θα αναδείξουμε το θέμα στην Βουλή.

Καλούμε τους Αρμόδιους ( Δήμο Καλαμπάκας , Βουλευτές , κ.λ.π. ) να έλθουν στο Μαυρέλι να ακούσουν τις προτάσεις μας στην πλατεία του χωριού και να δώσουν λύση άμεσα >>.

Οι Κάτοικοι Μαυρελίου.

Ακολουθούν Υπογραφές.

Φωτό : Χρήστος Χλωρός

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .