Διαμαρτυρίες για εργασίες στον δρόμο Σαρακίνας – Διάβας

20 Σεπτεμβρίου, 2016 17:35 Επιμέλεια: /

dscf1601_dce

Η Επαρχιακή οδός που συνδέει πλέον την Καλαμπάκα με πολλά χωριά του ορεινού όγκου , διέρχεται από την Σαρακίνα και καταλήγει στην Διάβα Καλαμπάκα. Αυτό μετά την πτώση της Γέφυρας και την αναμονή μέχρι και την αναστήλωση της.

Ο δρόμος αυτός δεν έγινε με προδιαγραφές για να εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό οχημάτων που καθημερινά πρέπει να μεταβούν προς Διάβα και από την Διάβα , αλλά η ανάγκη μετακίνησης  ( λόγω μη γέφυρας ) έχει επιβαρύνει την χρήση του.

Είναι ένας στενός δρόμος που μετά βίας χωράει να διέλθουν δύο   αυτοκίνητα και ουδείς λόγος για προσπέραση . Τις τελευταίες όμως ημέρες το πρόβλημα διέλευσης από τον συγκεκριμένο δρόμο οξύνθηκε ιδιαίτερα αφού γίνονται κάποιες εργασίες. Κάποια Εταιρία ( πιθανώς κινητής τηλεφωνίας ) σκάβει την άκρη του δρόμου για να περάσει δίκτυα καλωδίων με αποτέλεσμα ο δρόμος να στενέψει ακόμη περισσότερο.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πλημμελή σήμανση αλλά και προειδοποιητική τακτική  προς τους οδηγούς που διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο. Μάλιστα λόγω των στροφών , της κακής ορατότητα και τις ώρες που το μηχάνημα κόβει τον δρόμο , ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος.

Την περίοδο αυτή λόγω των υλοτομιών που γίνονται στον ορεινό όγκο , μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν ξύλα και λόγω της στενότητας του δρόμου τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα .

Οι κάτοικοι πέραν του ποταμού ζητούν από τον Δήμο Καλαμπάκας και την Περιφέρεια να πληροφορηθούν:

-Γνωρίζουν για τις εργασίες που γίνονται στον συγκεκριμένο δρόμο αυτό το διάστημα;

- Ποιος έχει δώσει άδεια να γίνουν οι εργασίες την συγκεκριμένη περίοδο που η κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο είναι μεγάλη ;

- Τηρούνται από την Εταιρία οι κανόνες ασφάλειας που προβλέπει ο Νόμος ;

- Δεν θα μπορούσαν οι εργασίες να αναβληθούν λίγες εβδομάδες αφού σε δυόμιση μήνες η κίνηση θα γίνεται πάνω από την γέφυρα ;

- Γίνεται η αποκατάσταση στα σημεία των εργασιών ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον ;

- Μήπως πρέπει τα χώματα από τις εργασίες να απομακρύνονται άμεσα για να υπάρχει αντίληψη του αυλακιού που διανοίγεται από τους διερχόμενους οδηγούς πριν βρεθούν οι ρόδες του οχήματός τους εντός αυτού ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • XXL

    γι’ αυτο λοιπόν :
    «καλύτερα να προσέχεις ΠΡΙΝ, παρά να λυπάσαι ΜΕΤΑ…»

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.