Διακρίσεις

21 Σεπτεμβρίου, 2015 08:01 Επιμέλεια: /

IMG_1711_DCE

Κι΄ όμως  , παρά την διαλυτική  εικόνα  που παρουσιάζουν  οι πανεπιστημιακοί  χώροι , η αξιολόγηση QS  κατέταξε  έξι εξ αυτών  στη λίστα των  οκτακοσίων  κορυφαίων Πανεπιστημίων  του κόσμου, με την καλύτερη θέση να την έχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο κατατάχθηκε στην 376η θέση από την 441η που είχε το 2014. Σημειώνουμε ότι στην κατηγορία «engineering and technology» το ΕΜΠ καταλαμβάνει την 67η θέση για το 2015 έναντι της 76ης του 2014 .

Το θέμα όμως  δεν είναι  αυτές τις διακρίσεις  αλλά στο ότι αν ως χώρα ήμασταν σοβαροί  και υπεύθυνοι   και  ασκούνταν  οι  πολιτικές  που χρειάζονται τα Πανεπιστήμια τόσο στην διοίκηση  και οργάνωσή των , όσο και στα προγράμματα σπουδών , είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα .

Δυστυχώς όμως εμείς  εμμένουμε σε παρωχημένες αντιλήψεις για τον ρόλο των Πανεπιστημίων  στην ανάπτυξη και πρόοδο μιας χώρας !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.