Διακοπές με το ΚΑΠΗ Καλαμπάκας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής

admin
admin
5 Σεπτεμβρίου 2014, 13:14

Πολύ νωρίς, περίπου στις 6,30 π.μ., 25 Αυγούστου 2014, ημέρα Δευτέρα, ξεκίνησε το λεωφορείο από Καλαμπάκα με τελικό προορισμό το Camping Sithon. Αυτό το τουριστικό συγκρότημα βρίσκεται στη Σιθωνία, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, κοντά στο χωριό Μεταμόρφωση, σε μια απέραντη έκταση πευκοδάσους, 90 χιλ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Η παραλία του Camping είναι καταπληκτική, κατάλληλη και ιδανική για όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης η άμμος της παραλίας είναι ψιλή και καθαρή η θάλασσα, χωρίς φύκια, κλπ.
Στη Μύκανη, το λεωφορείο έκανε μια στάση και παρέλαβε 2 Αγναντιώτες και 4 Σκεπαριώτες. Στο Αγιόφυλλο παρέλαβε και έναν Αγιοφυλλίτη. Ακολουθήσαμε την Εγναντία Οδό και κάναμε μια 20λεπτη στάση, έξω από τη Βέροια για τις σωματικές μας ανάγκες και για να πάρουμε τον πρωινό μας καφέ.
Στις 12 περίπου το μεσημέρι φθάσαμε στον προορισμό μας, δηλ. στο τουριστικό συγκρότημα Σίθων. Το λεωφορείο άφησε εμάς και παρέλαβε το προηγούμενο γκρουπ που επέστρεφε στη Καλαμπάκα.
Εκεί μας περίμεναν ο κ. Τυράκης Δημήτριος, μαζί με τον ιδιοκτήτη κ. Τορτοπίδη Λάζαρο και τη σύζυγό του κα. Αγνή. Υπεύθυνος του νέου γκρουπ ήταν ο κ. Πλατσατούρας Ευάγγελος. Τακτοποιηθήκαμε όλοι στα δωμάτιά μας, ανά δυο άτομα (ζευγάρι). Το κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ντους, WC, AC και αυτόματη βεράντα. Αφού τακτοποιηθήκαμε όλοι, στη μία το μεσημέρι ακολούθησε το μεσημεριανό μας φαγητό. Ήμασταν πλέον ελεύθεροι να χειριστούμε το χρόνο που μας απόμεινε, όπως θέλαμε, μέχρι το βραδινό φαγητό που θα σερβίρονταν στις 8 μ.μ. Μετά το βραδινό φαγητό ,συνήθως ακολουθούσαν, ανά δυο ή τέσσερα άτομα παιχνίδια «δηλωτής» μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Πολλές φορές τραγουδούσαμε και χορεύαμε.
Οι περισσότεροι πριν το πρωινό, βάδιζαν μια και δυο ώρες στην παραλία και οι άλλοι έπαιρναν το πρώτο μπάνιο στη ζεστή θάλασσα. Το πρωινό ήταν καθορισμένο για τις 8,30 το πρωί. Μετά το πρωινό είχαμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο ή και για δηλωτή.
Στις μια το μεσημέρι σερβίρονταν το μεσημεριανό φαγητό και μας το σερβίραν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Μετά το φαγητό υπήρχε ξεκούραση και το απόγευμα βρισκόμασταν, σχεδόν όλοι, στην παραλία. Το βραδινό φαγητό σερβίρονταν στις 8 το βράδυ. Από εκεί και πέρα μέχρι αργά ακολουθούσαν συζητήσεις και πολλές φορές ξανά παιχνίδια δηλωτής.
Με το αυτοκίνητο της εταιρείας μας μετέφεραν δωρεάν για να γνωρίζουμε τα αξιοθέατα μέρη της περιοχής. Επισκεφτήκαμε το χωριό Μεταμόρφωση, που απέχει μόλις 3 χιλ. από το τουριστικό συγκρότημα Σίθων που μέναμε. Επισκεφτήκαμε με έξοδα της εταιρείας, που νοίκιασε για το σκοπό αυτό, ένα λεωφορείο και μας μετέφερε στο Πόρτο Καράς, που απέχει 30 χιλ. μακριά και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χωριό Μαρμαράς. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για το Πόρτο Καράς. Καμία σχέση δεν έχει με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μου θυμίζει μια μικρή Ελβετία. Να φανταστεί κανείς ότι είδαμε μόνο τα εξωτερικά μέρη της περιοχής. Απαγορεύεται στους κοινούς θνητούς να επισκεφτούν το εσωτερικό μέρος του συγκροτήματος. Πάλι με έξοδα της εταιρείας επισκεφτήκαμε το χωριό Ψακούδια, που απέχει 7 χιλ. Σ’ αυτό το χωριό υπάρχει πράγματι μια καταπληκτική και φανταστική πλαζ. Είναι παραμυθένια, μ’ όλη τη σημασία της λέξης.
Την Κυριακή το πρωί, όσοι ήθελαν επισκέφτηκαν την εκκλησία και άλλοι πήγαν στην παραλία της περιοχής. Μετά το βραδινό φαγητό, είχαμε δωρεάν ζωντανή μουσική, ακολούθησε ένα μικρό σκετς θεάτρου από μας τους ίδιους. Υπήρχε μια κριτική επιτροπή που βαθμολογούσε τις επιδόσεις των καλλιτεχνών, χορού, ηθοποιίας, υποκρτικής, τραγουδιού, κλπ. Ακολούθησε τραγούδι και χορός.
Τη Δευτέρα το πρωί, μετά το πρωινό, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι που έλαβαν μέρος στο μικρό καλλιτεχνικό θεατρικό σκετς. Περίπου στις μία το μεσημέρι το λεωφορείο ξεκίνησε για την επιστροφή. Ο ιδιοκτήτης κ. Τορτοπίδης Λάζαρος και η σύζυγός του κα. Αγνή πρόσφεραν σ’ όλους μας ένα σάντουιτς και ένα μπουκάλι νερό, για το ταξίδι της επιστροφής μας.
Ακόμη θα ήθελα να τονίσω, το ρόλο που παίζει, σ’ όλες αυτές τις διοργανώσεις ο κ. Τυράκης Δημήτριος. Είναι η ψυχή αυτών των διοργανώσεων, όπως ο ίδιος λέει, γιατί υπεραγαπά τους πατριώτες του, δηλ. τους Καλαμπακιώτες και Τρικαλινούς που στερούνται τη θάλασσα και αυτό το δείχνει έμπρακτα με τα οικονομικά πακέτα που μας προσφέρει και μάλιστα στις αδύνατες ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας.
Παπαδόπουλος Ευθύμιος

http://www.stagonnews.gr/el/current/tourism/16190/diakopes-me-to-kapi-kalabakas-sti-metamorfosi-xalkidikis—fotoreportaz.htm

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .