ΔΕΝ θα παραταθεί η τρέχουσα Κοινωφελής Εργασία στους Ο.Τ.Α.

25 Νοεμβρίου, 2015 18:20 Επιμέλεια: /

233b63fd36781b6a61d8914efef49afd4ce9fa55.800.600.bbfe8cb2b357dcf27a9feb8d80c4a5a8dcc425d2

Ως «νομικά ανέφικτη», χαρακτηρίστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, η κα. Ρ. Αντωνοπούλου, διερεύνησε το αίτημα που έχει κατατεθεί, μεταξύ άλλων και από αρκετούς Δήμους, για επέκταση της διάρκειας του Προγράμματος.

Σύμφωνα με εισηγήσεις των συνεργατών της Υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου προκύπτει ότι, δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Την ίδια ώρα, οι δύο πλευρές άνοιξαν τη συζήτηση για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε το αίτημα το νέο αυτό Πρόγραμμα να προβλέπει επέκταση των συμβάσεων από 5 μήνες σε 10 με 12 μήνες.

Επίσης, ζήτησε δικαιούχοι του Προγράμματος να είναι και οι Σύνδεσμοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας διατυπώνει τη βούληση τα νέα Προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, στόχος των εμπλεκόμενων φορέων είναι το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο του 2016.

Στη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ. Μουράτογλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και η Διευθύντρια Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα.epoli.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.