Ευχάριστα νέα – Δεν υπέστησαν ζημιές οι υπόλοιπες κολώνες της γέφυρας – Αρχίζει αύριο η ρίψη ογκόλιθων για την προστασία της

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Ιανουαρίου 2016, 12:14

Την γέφυρα της Διάβας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Μιχαλάκης , συνοδευόμενος από την προϊσταμένη τεχνικών Υπηρεσιών Τρικάλων κα Ευθυμία Καραγιάννη και τον αρμόδιο των τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας κο Στάμο Διαμαντά.

Η εικόνα που διαμόρφωσαν βλέποντας την γέφυρα τώρα που έπεσαν τα νερά , είναι ότι εκτός από την κολώνα που έγειρε και καταστράφηκε ένα μέρος της γέφυρας , οι υπόλοιπες κολώνες είναι σταθερές και δεν επέστησαν ζημιά. Αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί πλήρως αύριο  που φτάνουν από το Υπουργείο Υποδομών ειδικοί για να αποφανθούν για το αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε στην στήλη μας ο κος Μιχαλάκης από αύριο κιόλας μηχανήματα ξεκινούν την ρίψη μεγάλων ογκόλιθων στις βάσεις των βάθρων που στηρίζουν τις κολώνες που φαίνεται να κινδυνεύουν και αμέσως μετά θα αρχίσει η αναστύλωση.

Η κα Καραγιάννη ανέφερε ότι υπάρχει τεχνοτροπία να σταθεροποιηθεί η κολώνα που έγειρε και με ειδικό τεράστιο γερανό να επανατοποθετηθούν τα δύο κομμάτια 26 μέτρων έκαστο , που έπεσαν στο ποτάμι.

Μέλημα της Περιφέρειας και δη του κου Αγοραστού είναι η αποκατάσταση της γέφυρας να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να πληροί  όλους τους κανόνες ασφάλειας.

Αμέσως μετά θα αρχίσουν και τα περιφερειακά έργα που θα εξασφαλίσουν για πάντα την ασφάλεια της Γέφυρας της Διάβας.

mixalakis gefira (1) mixalakis gefira (3) mixalakis gefira (4) mixalakis gefira (5)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .