Δελτίο τύπου Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων «Τα μέσα έξω»

admin
admin
10 Ιουνίου 2015, 18:03

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, κύλησε η πρώτη εβδομάδα της Έκθεσης του , με τίτλο «Τα μέσα έξω», που διανύει πλέον τις τελευταίες μέρες.
Το μεγάλο ενδιαφέρον κίνησαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις-καινοτομίες που περίμεναν τους επισκέπτες αυτή τη φορά.
Στη φετεινή έκθεση οι καλλιτέχνες του Συλλόγου θέλησαν να παρουσιάσουν, εκτός από τα έργα τους, και τη διαδικασία της δημιουργίας, να εκτεθούν και οι ίδιοι, δημιουργώντας στο χώρο της έκθεσης, συζητώντας με τους επισκέπτες και βοηθώντας τους να πειραματιστούν, αν το θέλουν. Εξ ου και ο τίτλος «τα μέσα έξω».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην «εμπλοκή» των παιδιών με την εικαστική έκφραση και δημιουργία, τα οποία ανταποκρίθηκαν, πέρα από κάθε προσδοκία, κάνοντας το χώρο, μαζί με τους καλλιτέχνες, μέσα κι έξω από το τζαμί πραγματικό εργαστήρι και πανηγύρι της ζωγραφικής.
Πέρα απ’ αυτό, τα καινούργια της φετεινής έκθεσης είναι
το « ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2015 Έτος Β. Τσιτσάνη»
Μια ξεχωριστή ενότητα 19 έργων, που περιλαμβάνεται στην έκθεση, ως μια μικρή συμβολή του Συλλόγου στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Β. Τσιτσάνη. Είναι έργα που έχουν άμεση αναφορά στον Τσιτσάνη, τη δημιουργία του, αλλά και την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τα παλιά Τρίκαλα.
το «Ομαδικό έργο»,
όπου, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου της έκθεσης, όλοι οι συμμετέχοντες ζωγραφίζουν έναν κομμάτι, σ’ έναν μεγάλο πίνακα (100*150 εκ.), έτσι που στο τέλος της έκθεσης θα δημιουργηθεί μια σύνθεση, ένα παζλ, με τη συμβολή όλων. Για την τύχη αυτού του έργου (δεδομένου ότι ο Σ.Τ.Ζ. δεν έχει δικό του χώρο), γίνεται μεγάλη συζήτηση μεταξύ των μελών και των επισκεπτών και ακούγονται πολλές ιδέες….
και «Ο χώρος των παιδιών»
Έχει δοθεί ιδιαίτερος χώρος μέσα στην έκθεση για τις δημιουργίες των παιδιών, αρχικά του βραβευμένου Απ. Τσβέτκοβιτς (που έγινε το χειμώνα το μικρότερο μέλος του Συλλόγου) και του παιδικού εργαστηρίου ζωγραφικής που δημιουργήθηκε στο Πετρωτό από τον Βαγγέλη Μέο (μέλος του Σ.Τ.Ζ), αυτός ο χώρος εμπλουτίζεται καθημερινά από τις δημιουργίες των μικρών επισκεπτών, που έρχονται με το σχολείο ή με τους γονείς τους!

Την έκθεση επισκέφθηκαν, μέχρι σήμερα, οι μαθητές της Πέμπτης τάξης του 31ου Δημ. Σχολείου, με τις δασκάλες τους, το παιδικό τμήμα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, με τη συνοδεία της δασκάλας του Μαριάνθης Χαρίση και η Τετάρτη τάξη του 3ου Δημ. Σχολείου με το δάσκαλό τους. Τα παιδιά είδαν την έκθεση, παρακολούθησαν τους καλλιτέχνες του Συλλόγου, άκουσαν τις συμβουλές τους και με ευχαρίστηση επιδόθηκαν στη ζωγραφική και οι δημιουργίες τους βρίσκονται ήδη εκτεθειμένες στον «παιδικό χώρο» της έκθεσης, αλλά και στην πρόσοψη του Τζαμιού.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση (Κουρσούμ Τζαμί) άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή (14-6). Είναι ανοιχτή καθημερινά πρωί (10-2) και απόγευμα (6-10).
Για τις επισκέψεις σχολείων τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974069373

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .