Δελτίο Τύπου Σ.Ε. Δ.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

admin
admin
27 Οκτωβρίου 2015, 00:18

Μικρή χώρα αλλά μεγάλη η ιστορία της, μερικά εκατομμύρια οι κάτοικοί της αλλά αγωνιστές της ζωής και εραστές της ελευθερίας. Γέμισαν τα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας με πάθος ψυχής, με προσφορά απόλυτης θυσίας, με αίσθημα εκπλήρωσης πατριωτικού καθήκοντος.

Η εθνική συνείδηση γράφει ιστορία. Το αδούλωτο πνεύμα φτερουγίζει μπροστά από το βλέμμα των αγωνιστών – όραμα αληθινό. Οι κακουχίες, το κρύο, η πείνα γονατίζουν το σώμα. Η ψυχή καλείται να αναπτερώσει το ράκος, να δώσει τη δική της δύναμη, να οδηγήσει τη θέληση για εθνική ανεξαρτησία στους δρόμους της αθανασίας.

Σήμερα η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Ο ελληνικός λαός καλείται να αγωνιστεί αποφασιστικά για να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, για να δημιουργεί μόνος του το μέλλον του.

Ναι, η «28η Οκτωβρίου 1940» μπορεί να μας διδάξει από το μεγαλείο της, από τις θυσίες της, από τον ηρωικό αγώνα της, από το συμβολισμό της. Αρκεί να κατανοήσουμε το μήνυμά της. Αρκεί να διδαχτούμε από το παράδειγμα αυτών που έκαναν τη θυσία τους εθνική γιορτή. Αρκεί να αγαπήσουμε τον αγώνα για ζωή και ελευθερία. Σήμερα η ιστορική αναγκαιότητα επιτάσσει εθνική ομοψυχία και σύνθεση των απόψεων, μετριοπάθεια και σύνεση. Απαιτεί πατριωτικό φρόνημα και στάση ζωής που θα προάγουν τα πραγματικά συμφέροντα του λαού μας. Και πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι το μαύρο σκηνικό της φασιστικής – ναζιστικής κατοχής, των δολοφονιών και των μαζικών εκτελέσεων, των εκατοντάδων χιλιάδων απωλειών ανθρώπων. Σήμερα ο πατριωτισμός ζητάει πολύ λιγότερα. Ζητάει την ανάδειξη του δημόσιου συμφέροντος. Ζητάει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα για να μπορεί να οργανωθεί μια σύγχρονη πολιτεία, για να αξιοποιείται ορθολογικά ο πλούτος της χώρας μας. Ζητάει την ενεργή συμμετοχή μας στην απλή καθημερινότητα.

 

Ο Γραμματέας – Συντονιστής

της Δ.Ο.ΠΑΣΟΚ

Δήμου Καλαμπάκας:

Αθανάσιος Καρνέζης

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .