Δελτίο Τύπου για την παρέμβαση του κ. Αμυρά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σχετικά με την μη-απαγόρευση της αναρρίχησης ως δραστηρίοτητας εναλλακτικού τουρισμού στα Μετέωρα

12 Απριλίου, 2016 19:50 Επιμέλεια: /

amyras-55

Θέμα: Αναρριχητές και μοναχοί μπροστά στην πρόκληση των Μετεώρων

Συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό και κανόνες ανάμεσα σε αναρριχητές και μοναχούς ζήτησε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά την τοποθέτησή του ενώπιον του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο ασχολήθηκε με τις χρήσεις και δραστηριότητες που θα πρέπει να επιτραπούν ή απαγορευθούν στον ιερό χώρο των Μετεώρων. Ο κ. Αμυράς συμφώνησε με την άποψη ότι πρέπει να προσδιοριστούν επακριβώς οι θέσεις των αναρριχητικών πεδίων, τα οποία δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν βράχους επί των οποίων υπάρχουν λειτουργούσες μονές. Οι αναρριχητές είναι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και πρώτοι αυτοί ενδιαφέρονται και σέβονται τα μοναστήρια και τα ασκηταριά. Τέλος, ο κ. Αμυράς παρότρυνε τα μέλη του ΚΑΣ να δουν με ανοιχτό βλέμμα την ανάπτυξη της τοπικής τουριστικής οικονομίας, με κανόνες σεβαστούς από όλους, δεδομένου ότι τα Μετέωρα ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανήκει σε όλους.

Γιώργος Αμυράς

Βουλευτής Β” Αθήνας – Το Ποτάμι

Αθήνα 12/04/2016

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.