Δελτίο Τύπου – Εποικοδομητική η σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Καλαμπάκας

19 Απριλίου, 2016 11:20 Επιμέλεια: /

DSC_9533_DCE

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Σταύρος Νταούλας και η Βάσω Κωστοπούλου γραμματέας και μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Σακελλαρίου, Πέρρυ Χαρτοπούλου, Βάιος Ζιάκας και Λεωνίδας Κεραμίδας καθώς και οι αντιδήμαρχοι  κύριοι Ράντος, Παπαγεωργίου και Παπαπούλιος.

 

Στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των εξελίξεων σε σχέση με την πρόοδο των μεγάλων έργων της περιοχής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν την θετική πορεία σε όλα τα κρίσιμα έργα υποδομής, (γέφυρα Διάβας, ηλεκτροκίνηση στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και Ε65), ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην εποικοδομητική επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κατά την οποία, όπως τόνισαν, έγινε ευρύτατη συζήτηση για τις ανάγκες της περιοχής και για τα έργα πνοής που χρειάζεται να προχωρήσουν.

 

Σε σχέση με το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων που ανέκυψε πρόσφατα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι είναι καθήκον όλων να υπάρχει θετική προσέγγιση στη διαχείριση του προσφυγικού καθώς και να αποφεύγονται οι κινδυνολογίες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιπολιτευτικές κορώνες, τη στιγμή, μάλιστα, που η   προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται διεθνώς και ο ελληνικός λαός  δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

Η ελληνική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, στα πλαίσια της συμφωνίας για το προσφυγικό, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο στο οποίο ξεκάθαρα, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι οικονομικές, αναπτυξιακές και τουριστικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας και πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Έτσι, λοιπόν, τονίστηκε ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που του αρμόζει και επί πραγματικών αιτιάσεων, ώστε να απομονωθούν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να συνδράμουν όλοι με θετική διάθεση στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών που προκύπτουν σε σχέση με το προσφυγικό. Η αλληλεγγύη είναι συλλογική και ανθρωπιστική υποχρέωση όλων.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Εμείς στο χωριό μου βάφουμε τα αυγά με μπογιά, εσείς;

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.