Δεύτερο κύμα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
1 Αυγούστου 2015, 08:17

Πρωταυγουστιά σήμερα . Καλό μήνα . Ο  τελευταίος  μήνας του Καλοκαιριού  και της Ελληνικής  καλοκαιρινής ραστώνης , με την έννοια της ανεμελιάς   σφυρηλατείται είτε στις παραλίες , είτε  στα δροσερά  απόσκια  των Ελληνικών βουνών .

Από σήμερα ξεκινά η δεκαπενθήμερος νηστεία της Παναγιάς  που ολοκληρώνεται τον δεκαπενταύγουστο ,  την ημέρα  της Κοίμησής  της  σε ατμόσφαιρα χαρμολύπης , αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στην μεγάλη και σημαντική γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος .

Όλα δείχνουν να προετοιμάζονται για το δεύτερο καλοκαιρινό  εορταστικό κύμα που , τηρουμένων των αναλογιών  , ισοδυναμεί με Πάσχα . Το Πάσχα του Καλοκαιριού όπως ιχνηλατείτε  μέσα στην Ελληνική παράδοση  και ιστορία ,  με την Παναγιά  μας να αποτελεί τον συνεκτικό  δεσμό  πίστης και παράδοσης , στοιχεία που  συνδιαμορφώνουν  την  αυθεντική Ελληνική ταυτότητα που αιώνες τώρα συνυφαίνεται  στην αγιασμένη Ελληνική γη  .

Ας κρατήσουν τα πανηγύρια και οι χοροί ευελπιστώντας στην μεσιτεία της Παναγιάς για την έξοδο της χώρας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .