Χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν τρεις ιδιαίτερες παρουσιάσεις στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Σεπτεμβρίου 2016, 19:36

Τρεις σημαντικές και ενδιαφέρουσες πραγματοποιήθηκαν  στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας χθες 7 και σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της KDK, κ. Απόστολο Ηλιόπουλο (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Stratford, Διευθυντής Πληροφορικής Επιθεώρησης Αδειών, Φιλαδέλφεια – Πενσυλβάνια, ΗΠΑ).

Χθες  Τετάρτη 7/9/2016, 18:00 – 20:00 υπήρχε  ομιλία με θέμα: «Η Ανθρώπινη Διασπορά, μια σύντομη ιστορία 150 χιλιάδων ετών» . «Οι Επτά Κόρες της Εύας, ο Αφρικανός Αδάμ και περίπατοι στις παραλίες της Ασίας». Τι μας μαθαίνει η επιστήμη που αποκαλύπτει την γενετική καταγωγή μας; Ξεκινάμε με τις επιστημονικές και πολιτικές διαμάχες που τη γέννησαν και το περίφημο έγκλημα που την απέδειξε, ανακαλύπτουμε την μακρύτερη πεζοπορία στην ιστορία του ανθρώπου, και βρίσκουμε χαμένους συγγενείς σε απίθανα μέρη που δεν περιμέναμε.

 «Ζητούνται μικρόσωμοι ανθρωπολόγοι»

Και πάνω που τα ξέραμε όλα… έχουμε να μάθουμε περισσότερα.

Η παρουσίαση αποτελεί επανάληψη της επιτυχημένης εκδήλωσης του περασμένου Μαΐου.

Σήμερα  Πέμπτη 8/9/2016, 12:00 – 14:00 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για μαθητές (Ε’ δημοτικού και άνω).

Πριν λίγο έγινε  παρουσίαση για ενήλικες , θα γίνουν με θέμα: «Ανάμεσα στο βασίλειο του φόβου και τον ομιχλώδη ουρανό: Ένα οδοιπορικό στη χερσόνησο του Γιουκατάν, αναζητώντας τους Μάγιας στην ζούγκλα και σε υπόγειους ποταμούς.»

Σύμφωνα με μια ταμπλέτα 1.300 ετών, το ημερολόγιο των Μάγιας κατέγραψε το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο παρουσιαστής αποφάσισε να βιώσει την Αποκάλυψη επί τόπου και από προνομιακή θέση, στην κορυφή της ψηλότερης πυραμίδας τους, μαζί με την οικογένειά του… υπομονετικά… Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 ένας Μάγια σαμάνος του εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για συνομωσιακή πομφόλυγα, αλλά – για άλλη μια φορά – δεν «τους έκοψε» των Ευρωπαίων… Ποιοι ήταν αυτοί οι καινοτόμοι γεωργοί, μαθηματικοί, αστρονόμοι και αρχιτέκτονες πόλεων και πυραμίδων, των οποίων η Μεσοαμερικανική αυτοκρατορία, στο σημερινό νότιο Μεξικό και την Γουατεμάλα, γεννήθηκε το 1.800 π.Χ. και ήκμασε 420-820 μ.Χ. φτάνοντας σε πληθυσμό τα 2 εκατομμύρια; Τι συνέβη τον 9ο αιώνα και επήλθε κατακλυσμική παρακμή; Πώς τους βρήκαν οι Ισπανοί Κατακτητές το 1.517 μ.Χ.; Πώς ζουν σήμερα;

bibliothiki-iliopoylos-5 bibliothiki-iliopoylos-4 bibliothiki-iliopoylos-1 bibliothiki-iliopoylos-3

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .