Χρήστος Μιχαλάκης για αναρριχητικό κέντρο Χασίων : «..το στηρίζουμε , το διεκδικούμε , το προχωράμε …» !!!

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Νοεμβρίου 2015, 08:07

«Φώς»  για την ένταξη  χρηματοδότησης  της μελέτης  στην συνάντηση Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών

«Φώς» σε ότι αφορά την αξιοποίηση της μελέτης για το Κέντρο Αναρρίχησης Χασίων διαφάνηκε  στην συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο .

Ο κ. Μιχαλάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνάντησης  που του έθεσε η Διοικούσα Επιτροπή της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών με αντικείμενο το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων σε συνάρτηση βέβαια με την επικαιροποιημένη μελέτη του Δήμου Καλαμπάκας .

Τον Αντιπεριφερειάρχη καλωσόρισε  και ενημέρωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε κ. Γιάννης Καραθανάσης τονίζοντας  τους στόχους και τους σκοπούς της ίδρυσης και δραστηριοποίησης της Ομάδας Πρωτοβουλίας που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής των Χασίων που , όπως τόνισε , αποτελεί την πλέον ενεργή κοινωνικά και παραγωγικά περιοχή του δήμου Καλαμπάκας  αλλά και στην αξιοποίηση της υπάρχουσας μελέτης για το κέντρο αναρρίχησης που θα δώσει μια νέα δυναμική περιοχής .

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μιχαλάκη για τις μέχρι τώρα κινήσεις της Δ.Ε και τα αποτελέσματά της ζητώντας τον να στηρίξει το αίτημα για ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης .

Ανάλογα επιχειρήματα ανέπτυξαν προς τον κ. Μιχαλάκη τόσο ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ Χασίων Χαράλαμπος Ζούζουλας , όσο και ο πρώην Αντινομάρχης  Βασίλης Μπούρας ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία  και τους στόχους  της .

Από την πλευρά  του ο κ. Μιχαλάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Χασιωτών που , όπως τόνισε  , εκφράζει την αγάπη και την αγωνία τους για την περιοχή τους η οποία είναι πράγματι η πλέον ζωντανή και έχει τεράστια δυναμική ανάπτυξης καθώς μια σειρά παρεμβάσεις της περιφέρειας έχουν θέσει το υπόβαθρο για να στηριχθεί η  ανάπτυξη της περιοχής .

Ο κ. Μιχαλάκης τόνισε χαρακτηριστικά : “…στηρίζουμε , διεκδικούμε , προχωράμε..” ,  για την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης μιλώντας για συνεργασία με τον δήμο και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού .

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης είναι και η δήλωσή του ότι τα Μετέωρα δεν είναι και δεν μπορούν να γίνουν κέντρο αναρρίχησης κάτι που ενισχύει το αίτημα προώθησης της μελέτης .

Τέλος τόνισε την ανάγκη συνέχισης των επαφών και συνεργασία ώστε να ληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης .

Από την πλευρά  τους τα μέλη της πρωτοβουλίας ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλάκη για το ενδιαφέρον του  τονίζοντας ότι θα τον κρατάνε ενήμερο για τις όποιες εξελίξεις .

 • Βασιλης Θεοδωρου

  Ένα μεγάλο μπράβο στον αντιπεριφερειάρχη μας κ.Μιχαλάκη που στηρίζει τέτοιες ενέργειες ανάπτυξης, και με την κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση που έχει στα θέματα της αναρρίχησης.
  Η κατάρτιση είναι πασιφανής από τη δήλωσή του, ότι τα Μετέωρα δεν μπορούν να είναι κέντρο αναρρίχησης και πόσο μάλλον ότι δεν είναι !
  Αναρωτιέμαι, άραγε τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πάνω στα Μετεωρίτικα βράχια; Είναι σαν να σου λένε ότι οι Άλπεις δεν είναι βουνά, αλλά λοφάκια χαμηλά, χωρίς ενδιαφέρον κάπου εκεί στην κεντρική Ευρώπη!!!
  Είναι ο ίδιος, που πέρυσι ήθελε να στηρίξει το φεστιβάλ αναρρίχησης της PETZL, αλλά για κακή τύχη της εταιρείας, δεν πήρε άδεια από την Αρχαιολογική Εταιρεία , ωχ συγγνώμη, την Τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία (19η Ε.Β.Α).
  Είναι ο ίδιος που παρόλα αυτά καμαρώνει για ένα φεστιβάλ που δεν στήριξε- μαζί με τον Δήμο Καλαμπάκας, αλλά τελικά έγινε, λέγοντας ότι «φέραμε διεθνές φεστιβάλ αναρρίχησης στον τόπο μας» που αν δεν γινόταν παρέμβαση εισαγγελέα, οι αναρριχητές θα είχαν προβλήματα άτοπης σύλληψης.
  Είναι το ίδιο το site (stagon news) που με αξιόλογο, δημοσιογραφικό τρόπο και ερευνά πάνω από όλα, αναλύει τα «γεγονότα» της περιοχής μας.
  Τέλος είναι η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών», που θέλει το καλύτερο για την περιοχή, και καλά κάνει. Με την κατεύθυνση όμως που του δίνεται, από ανθρώπους που μόνο σχετικοί δεν είναι για το θέμα αναρρίχησης, θεωρώ ότι η υπόθεση «Αναρριχητικό κέντρο» οδεύει προς πλήρη αποτυχία, από καταρτίσεως της μελέτης, αφού όλη η λογική της στηρίζεται, στο να σταματήσει η αναρρίχηση στα Μετέωρα και να πάνε οι αναρριχητές στα Χάσια.
  Θεωρώ δε, πως η υφιστάμενη μελέτη, δεν προτείνει τίποτα περισσότερο από ένα κακέκτυπο – αντίγραφο –ουσιαστικά του Μετεωρίτικου πεδίου, στο οποίο υπάρχει μία παράδοση πλέον των 20 αιώνων αναρριχητικής δραστηριότητας (για όσους έχουν ελλιπή γνώση της τοπικής ιστορίας, μπορώ να τους βοηθήσω, με τις ανάλογες πηγές).

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .